0.9 C
București
sâmbătă, 6 martie

Cum platesti singur taxele vamale pentru produsele comandate din China?

În ultima vreme, tot mai multe persoane folosesc site-uri din China (Wish, AliExpress) pentru a-și procura diverse gadgeturi, haine sau accesorii. Dacă nu ai mai făcut până acum comenzi în China, probabil ai câteva întrebări cu privire la taxele pe care trebuie să le achiți. Așa că ne-am gândit să oferim aceste informații într-un articol. 

Cei mai multi utilizatori aleg livrarea prin servicii de curierat rapid (de exemplu DHL) – care le cere în vederea livrării o copie după buletin, factura și declarația pe proprie răspundere conform căreia valoarea declarată a bunurilor este cea reală. Vama este cea care stabilește taxele datorate către stat. Atunci cand cei de la serviciul de curierat achită taxele către stat, aceștia îți vor percepe în plus o taxă de minim 104 lei sau 2% din valoarea comenzii + TVA.

Atunci când ai un magazin și ai cumpărat marfă en gros, poate că nu ți se pare mare lucru, însă atunci când produsul comandat costă foarte puțin, iar tu trebuie să plătești aproape jumătate din valoarea acestuia către DHL, plus TVA-ul de 19%, deja nu mai este profitabil, mai ales că valoarea comisionului crește direct proporțional cu valoarea produsului comandat. Pentru a evita această suprataxare, este indicat să-ți plătești singur taxele, mai ales că nu este un proces foarte complicat.

Ce este un cod EORI și cum te poate ajuta obținerea sa?

Numărul EORI sau codul EORI este un număr unic în Uniunea Europeană, atribuit persoanelor fizice sau juridice de către autorităţile vamale din statele membre, în vederea derulării operaţiunilor vamale pe întreg teritoriul Uniunii Europene. 

Dacă deții un cod EORI  ai putea achita taxele vamale direct din contul tău către contul de Trezorerie al Biroului Vamal, iar costurile vor fi mult mai mici.

Cum se obține codul EORI

Pentru a obține un cod EORI, poți depune o cerere de înregistrare la Direcția Generală a Vămilor. După verificarea dosarului, vei primi de la direcţiile regionale vamale o notificare de atribuire a numărului EORI. 

Sau, dacă vrei să obții codul rapid și fără complicații, poți trimite documentele necesare prin email la generare@cod-eori.ro sau completând formularul de pe site-ul www.cod-eori.ro. Ne vom ocupa de toate demersurile necesare obținerii codului contra sumei de 99 RON.

Documentele necesare pentru obținerea codului Eori de către persoane juridice sunt: certificatul de înregistrare de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, certificatul de înregistrare în scopuri de TVA (daca este cazul) și actul constitutiv. Pentru persoanele fizice  este suficientă cartea de identitate.

Pentru orice alte întrebări legate de obținerea unui cod Eori, ne poți scrie pe adresa generare@cod-eori.ro sau ne poți contacta la numărul de telefon 0754 474 556.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW