Cum s-a desfășurat admiterea la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” a finalizat examenul de admitere organizat, în premieră în istoria UMF, în două zile consecutive, 25 și 26 iulie 2020.

Pentru examen s-au pregătit 38 de săli de examen, cu mai mult de 2500 de locuri.

Anul acesta s-au înscris 1823 de candidați, cu aproape 200 mai mulți decât anul trecut. Astfel, pentru cele 660 de locuri la buget şi 290 de locuri cu taxă, au concurat 1794 de candidați, 29 de tineri fiind absenți.

7 candidați au fost admişi fără concurs, la programul de studiu Medicină, ca olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Probele scrise au avut loc atât în amfiteatrele universității, cât și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, la Sala Sporturilor “Horia Demian” și Sala Polivalentă BT Arena. De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș, Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

Și anul acesta examenul de admitere la UMF ”Iuliu Hațieganu” a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă și a durat 2 ore.

Cele mai căutate specializări

Cele mai căutate specializări au fost radiologie şi imagistică cu 5,4 concurenţi pe loc, asistenţă medicală generală cu 4,5/loc, urmată de balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare cu 3 candidaţi pentru un loc, în timp ce pentru nutriţie şi dietetică s-au înscris aproape 4 candidaţi pe un loc.

La medicină concurența a fost de 2,86 înscriși pentru 1 loc. Interesul crescut pentru tehnică dentară s-a menţinut, cu 4,4 candidaţi/loc. La medicină dentară și farmacie s-au înscris mai puţini candidaţi anul acesta decât în 2019.

La medicină cea mai mare notă obținută la concursul de admitere a fost 9,82, la medicină dentară 8,82, iar la farmacie 9,94.

La balneo-fiziokinetoterapie și recuperare nota cea mai mare a fost 9,70, iar la asistență medicală generală, radiologie şi imagistică, tehnică dentară și nutriţie şi dietetică prima notă de intrare a fost 10.

Măsuri extraordinare de siguranţă sanitară

Sălile de examen au fost curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate.

S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat.

Candidaţii au avut la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli li s-a măsurat temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW