Cum sa alegi cele mai accesibile credite nebancare?

Aplicarea pentru credite nebancare poate fi o treaba riscanta. Va trebui sa iei in considerare mai multi factori importanti, precum rata dobanzii, conditiile minime pentru acordarea de credite nebancare, alte comisioane, dar si posibilitatea de a rambursa imprumutul, fara a suferi penalizari. Drept urmare, cele mai bune credite nebancare depind foarte mult de nevoile tale, precum si de situatia ta financiara actuala.

De exemplu, in alte tari, exista un anume scor personal al creditului, care influenteaza rata dobanzii. Acest scor este folosit si pentru a determina eligibilitatea aplicarii pentru un imprumut la banca sau alte credite. In ultimii ani, aceasta metoda de analizare a gradului de risc al unui potential client este prezent si in Romania, sub denumirea de scor FICO. Acest sistem de scoring ii atribuie solicitantului un numar cuprins intre 300 si 850. Astfel, apar destule situatii in care persoanele, chiar daca au un istoric de rambursare bun, nu pot accesa credite bancare pentru ca au un scor FICO prea mic. Ce ramane de facut?

Exista, din fericire, cateva variante. Una dintre ele implica amanetarea unui obiect, care are o valoare cel putin egala cu a sumei imprumutate. Cu toate acestea, un imprumut de la amanet difera de creditele nebancare prin perioada de timp stabilita pentru returnarea sumei (de multe ori, este de o luna sau chiar mai putin). De asemenea, daca nu returnezi suma, amanetul iti va vinde obiectul pentru a-si recupera banii. In aceeasi idee, poti vinde rapid un obiect, insa de multe ori, daca te grabesti sa intri in posesia banilor, va trebui sa il dai cu mult sub pretul de achizitie.

O alta varianta, poate si cea mai sigura, este data de IFN-urile care ofera credite nebancare. Un avantaj este ca, in cazul acestor credite nebancare, poti stabili de la inceput suma pe care doresti sa o imprumuti, fara a exista bariere si conditii de imprumut a unei sume minime (care poate fi foarte mare). Ca exemplu, Provident ofera optiunea de a aplica pentru credite nebancare incepand cu suma de 500 de Lei, pana la o valoare maxima de 15.000 de Lei.

Un alt avantaj al creditelor nebancare este faptul ca, in multe cazuri, poti alege chiar tu perioada de rambursare, dar si numarul de rate. Astfel, Provident iti ofera posibilitatea de a aplica pentru credite nebancare, rambursabile pe perioade de pana la 134 de saptamani! In plus, nu exista costuri ascunse, insa poti opta pentru servicii auxiliare, precum gestionarea la domiciliu a imprumutului. Acesta este foarte la indemana cand avem nevoie rapida de bani, deoarece ne permite sa accesam creditele nebancare de care avem nevoie in maxim 48 de ore, iar rambursarea ratelor se face direct din confortul propriei locuinte!

In concluzie, exista cateva alternative din care putem alege cand intampinam dificultati de ordin material. Este insa important sa ne informam temeinic cu privire la avantajele fiecarui tip de creditare si sa alegem in cunostinta de cauza cea mai potrivita varianta pentru noi. Provident sustine creditarea responsabila, fiind implicata de-a lungul timpului intr-un lung sir de campanii de educatie financiara. Prin urmare, daca vrei sa afli mai multe detalii despre accesarea creditelor nebancare Provident, suna la numarul de telefon 021 275 75 75 sau scrie-ne la adresa de email relatiicuclientii@provident.ro, iar un reprezentant va intra in legatura cu tine in cel mai scurt timp posibil!

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW