12 C
București
vineri, 5 martie

Cum să alegi un animal de companie

Ai decis să-ți iei un animal de companie? Ai luat o decizie foarte bună. Un animal de companie îți va schimba pentru totdeauna viața. Ea va deveni brusc mult mai frumoasă. 

Nu știi cum să procedezi pentru a face alegerea pefectă? În cele ce urmează, îți vom oferi câteva informații utile. Dacă urmezi acești pași, vei reuși să faci alegerea potrivită pentru tine. Astfel, vei avea șansa să te bucuri de dragostea necondiționată a prietenului tău necuvântător. 

Analizează care animal de companie este cel mai potrivit pentru casa ta

Înainte de a începe de alege un animăluț de companie, trebuie să reflectezi și să-ți dai seama ce tip de animal de companie îți dorești. Fiecare animal are nevoi diferite ( nevoile unui câine diferă de cele ale unei  pisici). Este important să eviți să te lași influențat de impulsul de moment și să hotărăști dacă vrei un câine sau o pisică și care este rasa potrivită. Informează-te înainte de a alege un animal de companie și ține cont de următoarele aspecte:

Alege în funcție de disponibilitatea ta. Vezi câte ore libere ai în fiecare zi și ia în considerare atenția de care are nevoie viitorul tău animalul de companie. Potrivit specialiștilor veterinari, o pisică necesită mai puțină atenție decât un câine.

Alege animalul care te reprezintă cel mai bine. Animalul tău de companie proiectează o imagine a ta. Alege-l pe cel care se potrivește cel mai bine modului tău de a fi și stilului tău de viață. Specialiștii sunt de părere că oamenilor activi, care se plimbă des, li se potrivesc mai mult câinii, în timp ce oamenilor mai puțin activi și independenți li se potrivesc pisicile. 

Ține cont de spațiul de care dispui în casă. Animalele au nevoie de un spațiu cât mai asemănător de habitatul lor natural. Asigură-te că noul tău companion va avea un spațiu potrivit pentru somn, pentru hrană, pentru joacă. În felul acesta va putea crește sănătos și fericit și te vei putea bucura mult mai mult de el.

Ține cont de bugetul tău. Hrana animalului tău de companie, îngrijirea sănătății, pătuțul … Toate acestea costă bani. Sumele pot varia foarte mult în funcție de animal. Fă un calcul înainte de a lua decizia finală. Întreținerea corespunzătoare a unui animal de companie poate fi destul de costisitoare. 

Cere sfaturi de la cei care au animale de companie. Cu siguranță, un prieten de-al tău are unul… Ține cont de experiențele celorlalți și descoperă cât de ușor este să cunoști oamenii datorită animalelor de companie.

Cere opinia unui profesionist. Pentru întrebări mai complexe sau specifice, medicul veterinar este cea mai bună soluție. Acesta îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie, astfel încât să alegi animalul de companie potrivit pentru tine. 

Ține cont de responsabilitățile pe care le implică un animal de companie. Un animal de companie este o lecție excelentă de responsabilitate, în special pentru cei mici. Dacă ai copii este bine să-i faci să înțeleagă că un animal nu este o jucărie și că îngrijirea acestuia va necesita sacrificii.

Convinge-ți familia să-l accepte pe viitorul membru al familiei. Este foarte important ca toții membrii familiei să accepte cu drag prezența animalului de companie în casă. Animalul de companie poate contribui la  creșterea bunăstării în familie. În plus, studiile confirmă că ajută chiar la reducerea stresului.

Bucură-te de decizia luată. Asumă-ți alegerea unui animal de companie cu toată emoția pe care o implică un nou prieten în viața ta. Bucură-te de fiecare nouă informație pe care o descoperi despre viața animalului tău, descoperă cât mai multe despe lumea sa și fă tot posibilul pentru a-l face fericit. 

Odată ce ți-ai ales animalul de companie potrivit, fie că este câine, fie că este pisică, trebuie să-i alegi și hrana corespunzătoare. Pentru a-ți ușura alegerea, îți dăm un pont. Alege hrana naturală de la Lenda

Lenda pune la dispoziția iubitorilor de animale, hrana naturală super-premium pentru câini și hrană naturală super-premium pentru pisici, fabricată din ingrediente de înaltă calitate, alese cu mare grijă de la fermele din Galicia, Spania. Având în vedere că nu conține decât ingrediente 100% naturale, poate fi opțiunea ideală pentru prietenul tău necuvântător. 

Animalul tău de companie îți va mulțumi în felul său caracteristic pentru că îl răsfeți cu Lenda. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW