IPhone-ul tău probabil nu este cel mai curat obiect pe care îl folosești. În ghiozdan, poșetă sau lăsat pe birou ori pe mesele din oraș, folosit constant de tine sau de către alții – smartphone-urile sunt înconjurate constant la germeni, praf și murdărie. Asta pe lângă lichidele sau alte lucruri la care este expus telefonul și care ar putea să îl distrugă. Sensibilitatea smartphone-urilor este cunoscută, însă unele modele sunt dotate cu o structură antișoc sau anti apă – chiar și așa, telefonul trebuie curățat.
Cum și de ce este important să ai grijă de mobilul tău!
Curățarea periodică a iPhone-ului tău este o idee bună atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere al aspectului (este plăcut să ai un telefon impecabil). Dacă verși ceva pe device, curățarea acestuia cât mai rapidă este esențială pentru a te asigura că o să funcționeze corect. Cu alte cuvinte, chiar și dacă îl deteriorezi, există piese pentru iPhone de schimb, care îți vor face telefonul ca nou.
În timp ce toate modelele de iPhone de la 7 în sus sunt rezistente la apă și praf, ele pot fi în continuare deteriorate de lichide și particulele mici, mai ales că sigiliul din portul unde se conectează cablul de încărcare se uzează în timp.
Pentru a-ți curăța corect și eficient iPhone-ul, folosește o cârpă moale, fără scame (un tricou curat, din bumbac poate fi unealta perfectă) și ușor umezită cu apă. Este mai mult decât suficient. Nu folosi nicio soluție de spălat geamuri, șervețele pentru copii, săpun sau orice altceva. Dacă simți că trebuie să dezinfectezi suprafața mobilului, utilizează o soluție de 50:50 apă și alcool sanitar și aplic-o ușor folosind cârpa umezită. Dacă ai o folie de ecran pusă, ține cont că mizeria sau eventualele zgârieturi care apar nu sunt pe ecran, deci nu insista.
Iată cum poți curăța un iPhone, cu condiția ca acesta să fie un model 7 sau mai recent, fie pentru o curățare rapidă, fie pentru a îndepărta murdăriile și depunerile construite:
1. Scoate carcasa telefonului.
2. Oprește telefonul și deconectează cablurile atașate.
3. Udă puțin o cârpă fără scame, cu apă.
4. Șterge ușor ecranul telefonului și spatele, aplicând o presiune ușoară.
5. Usucă telefonul cu o altă cârpă curată imediat ce ai terminat.
Dacă simți că device-ul tău are nevoie de o curățare mai profundă sau dacă ceva este blocat în port, cel mai bine este să te adresezi unui service Apple autorizat decât să încerci să cureți singur. Porturile de încărcare sau de căști sunt foarte sensibile la lichide sau obiecte care intră în structura lor, deci nu încerca să faci acest lucru de unul singur.
Dacă ai un iPhone mai vechi, care nu rezistă la apă, ai grijă la portul unde se atașează căștile – nu curăța cu o cârpa umedă, ci mai degrabă cu una relativ uscată. La modelele mai vechi, poți curăța portul de introducere a cartelei SIM cu puțin alcool și un bețișor de urechi.
Acestea fiind spuse, iată care sunt cei câțiva pași pentru curățarea și dezinfectarea telefonului tău. Ține cont că acest gadget este cel mai folosit obiect, așadar este bine să îi faci periodic mentenanța. Pentru orice altă problemă, adresează-te unui service autorizat.