Cum sa negociati atunci cand cumparati o masina

Sunteti gata sa cumparati o masina? Inainte de a fugi si de a cumpara prima masina de ocazie pe care o vedeti, faceti un pas inapoi si exersati-va mai intai abilitatile de negociere.

Vanzatorii de masini sunt foarte sireti cand vine vorba de tactica de vanzari. De obicei, acestia vor arata in primul rand unui potential cumparator cele mai scumpe masini din parcul auto. Cumparatorului ii revine indatorirea de a specifica gama de pret preferata, astfel incat li se vor arata doar masinile pe care si le pot permite. Dar acesta este doar inceputul negocierilor.

Puteti gasi o masina care se incadreaza in bugetul dumneavoastra, dar asta nu inseamna ca este o masina excelenta. De unde stii ca masina nu a fost implicata intr-un cartel de droguri sau un fel de accident grav cu ani in urma? Acesta este tipul de informatii pe care trebuie sa le cunoasca fiecare cumparator de masini inainte de a achizitiona un vehicul.

Vanzatorii de masini nu stiu intotdeauna istoricul fiecarui vehicul pe care il vand. Sigur, pot cerceta istoricul vehiculului prin decodarea VIN, dar vor face acest lucru numai daca un cumparator este interesat sa cumpere vehiculul.

In acel moment, cumparatorul va fi deja angajat in achizitie, deoarece ar fi avut deja o ancheta de credit greu facuta pe profilul sau de credit. Este chiar mai rau daca cumparatorul a semnat deja un contract de vanzare inainte de a verifica raportul de decodare VIN.

Tactica de negociere

Cand incepeti negocierea cu vanzatorul de masini pentru un anumit vehicul, doriti sa va expuneti punctul de vedere si sa preluati controlul asupra negocierii. Nu-i lasati sa va convinga sa faceti ceva ce nu doriti sa faceti. Daca incearca sa va grabeasca sa cumparati, mai bine dati inapoi sau spuneti nu.

Achizitia unei masini este o decizie importanta, asa ca ar trebui sa aveti libertatea de a alege fara a fi constrans. Este usor pentru oricine sa decodeze VIN-ul unui vehicul in ziua de azi, deoarece exista o tehnologie de decodare VIN disponibila oricui are o conexiune la internet, trebuie doar sa accesati carvertical.com/ro/ si veti primi toate informatiile de care aveti nevoie. Dupa ce ati decodat VIN, puteti utiliza informatiile pe care le gasiti pentru a influenta negocierea.

De exemplu, daca aflati ca vehiculul a fost folosit anterior intr-un jaf bancar, acest lucru face ca vehiculul sa fie destul de nedorit pentru cumparatorul de masini. Deci, ar trebui sa poti negocia un pret mai mic pe un vehicul cu un istoric atat de dubios. Dar daca nu ati decodat datele VIN inainte de a incepe negocierea, nu veti avea acest avantaj pentru a obtine un pret mai mic.

Vanzatorul de masini spera ca nu veti face aceasta cercetare. Chiar daca stiu istoricul vehiculului, nu trebuie sa va spuna imediat. Pur si simplu se pot preface ca nu stiu pana la momentul in care vi se ofera informatii despre istoricul vehiculului la incheierea tranzactiei. In acel moment, poate fi prea tarziu pentru a iesi din contract.

Prin urmare, utilizati software-ul de decodare VIN si beneficiati de el atunci cand negociati cu vanzatorii de masini. Orice defect sau parte negativa pe care o gasiti in trecutul vehiculului poate fi folosita pentru a negocia un pret mai mic.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW