Cum să ”prinzi” un job profitabil în IT. Topul companiilor în care merită să lucrezi

Știai că România este țara care furnizează cei mai mulți specialiști IT, la nivel european? Ei bine, potrivit unui studiu recent realizat de compania Brainspotting, se pare că românii au tot ce le trebuie pentru a fi considerați cei mai buni programatori de pe continentul european. Ba chiar mai mult decât atât, țara noastră se clasează pe locul 6 în topul statelor cu cel mai mare număr de specialiști în domeniul Tehnologiei Informațiilor. Având în vedere aceste statistici care vorbesc la superlativ despre sfera IT din România, un job în această nișă este o alegere foarte profitabilă. Există numeroase companii de specialitate în care merită să lucrezi și care îți vor oferi, pe lângă remunerații mai mult decât motivante, o serie de multe alte beneficii. 

Dacă te tentează o carieră în IT, îți oferim în acest articol câteva sfaturi utile despre cum să ”prinzi” un job bănos în acest domeniu și, în plus, îți prezentăm topul celor mai importanți jucători din piață. 

Ce studii trebuie să ai pentru a lucra în IT

Domeniul IT este unul dintre cele mai profitabile în acest moment, în țara noastră. Deși studiile arată faptul că România are potențial să devină un hub tehnologic important în Europa, cifrele mai demonstrează că, pe piața autohtonă a forței de muncă se înregistrează un deficit uriaș de profesioniști IT. Concret, anual, companiile de profil au nevoie de aproximat 15.500 de specialiști în cea mai căutate activitate a momentului. 

Lipsa de personal este unul dintre motivele pentru care, pentru a obține un job profitabil în domeniu nu este nevoie neapărat să fi urmat înainte cursuri de specialitate. Mai degrabă, spun angajatorii, preferă candidații care au experiență practică în zona de IT. Totuși, spun specialiștii în HR, cei care își doresc să activeze în acest domeniu trebuie să aibă un curs de calculatoare și/sau, după caz, de programare. Așa cum spuneam, însă, pe lângă aceste traininguri mai este nevoie și de foartă multă practică. Prin urmare, pentru a obține un job profitabil în IT, urmează câțiva pași:

  • Fă cursuri pentru specialitatea dorită;
  • Alocă-ți un timp pentru a căpăta experiența practică necesară;
  • Angajează-te la o companie IT de top. 

Topul companiilor IT din România 

Unul dintre secretele care te ajută să câștigi mulți bani de pe urma unui post în sfera IT, este să te angajezi în compania potrivită. Ce înseamnă acest lucru? Să țințești cât mai sus și să aplici pentru joburi în companiile de top, care îți vor răsplăti eforturile pe măsura așteptărilor. 

Deși, odată ce ai accesat platformele cu oferte de joburi, vei fi acaparat de o mulțime de anunțuri, îți recomandăm să aplici pentru un post în cele mai mari companii de IT din România. Iată care sunt acestea:

Oracle România

Oracle România este cea mai mare companie IT din țara noastră. Aceasta numără peste 4.200 de angajați, mare parte din ei desfășurându-și activitatea la cele 4 sedii din București, în timp ce o mică parte lucrează la Iași. Există o mulțime de joburi la Oracle Romania pe bestjobs.ro. În cadrul companiei poți lucra pentru clienți din România, dar și pentru cei regionali (în special din Europa Centrală și de Est), sau globali. 

IBM România

 IBM România este o altă companie aflată în topul liderilor de piață, fiind printre cei mai mari furnizori de produse IT din lume. Portofoliul IBM cuprinde diverse servicii, printre care hardware, software, cercetare tehnologică și multe altele. Deși sediul central se află în Armonk, New York, începând cu anul 1995 compania activează pe piața din România din anul 1995. În ceea ce privește numărul de angajați, doar în anul 2018, IBM depășise deja pragul de 3.000 de salariați. 

Zitec 

Zitec este una dintre principalele companii autohtone specializate în industria IT. Firma a luat naștere în anul 2003, de atunci și până în prezent extinzându-și paleta de servicii oferite. Videopublishing, HotelPeeps sau Zidox sunt doar câteva dintre platformele de software dezvoltate de către specialiștii din cadrul Zitec. 

Un job în IT este o oportunitate demnă de luat în calcul, dacă îți dorești să lucrezi într-un domeniu aflat la mare căutare în întreaga lume. 

- PUBLICITATE -
  • ÎN ARTICOL
  • IT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW