marți, 25 februarie, 2020
4.2 C
București

Cum să scapi de stres: recomandări de care merită să ții cont

Simți că stresul este prezent în multe dintre momentele pe care le petreci la serviciu? Din nefericire pentru tine, află că aproape toți angajații din România sunt stresați, conform studiului „Stres Național”, realizat anul trecut de Dynamic HR și Learning Network. Din fericire pentru tine, chiar dacă ești stresat (sau stresată) există niște lucruri pe care le poți face astfel încât să reduci grijile din viața ta. Ți le prezentăm noi, în continuarea articolului pe care tocmai îl parcurgi.

Fă exerciții

Te întrebi des „Cum să scap de stres?” sau „Ce trebuie să fac în așa fel încât să scap de stres?”? Dacă așa stau lucrurile, atunci unul dintre răspunsurile potrivite pentru tine este să te apuci de spot. Ce sport? Orice, de la înot și fotbal, până la alergat sau volei. Dacă nu ai cu cine să practici un sport de echipă, poți să îți faci abonament la o sală de fitness. Propune-ți să mergi de trei ori pe săptămână, nu mai mult de o oră, și îți garantăm că starea ta generală va deveni mult mai bună, într-un timp foarte scurt. Diverse cercetări realizate la nivel internațional au arătat, de-a lungul timpului, că sportul ne scapă de stres și ne păzește de depresie. În plus, sportul ne face și mai frumoși, nu-i așa? În cazul în care nu ești atras (sau atrasă) de ideea de a merge la sală și nici nu ai prieteni pasionați de sporturile de echipă, o soluție ca faci exerciții fizice ar fi să le practici la tine acasă. Când? În fiecare dimineață sau seară, în funcție de preferințele tale și de programul tău zilnic. 

Cumpără-ți un fotoliu de masaj

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a câștiga „bătălia împotriva stresului” este să-ți cumperi un scaun sau un fotoliu de masaj. Înainte să achiziționezi un astfel de dispozitiv este esențial să te documentezi foarte bine, deoarece pe piață există nenumărate fotolii din masaj pe care le poți alege. După ce te documentezi în legătură cu opțiunile disponibile la vânzare, fă-ți o listă cu 5 dintre cele mai importante criterii pe care ți-ai dori să le îndeplinească „fotoliul de masaj ideal”. Dacă ai suficient de mulți bani economisiți, destul loc în locuință și îți pasă atât de fizicul cât și de psihicul tăi, te sfătuim să-ți cumperi un fotoliu de masaj de ultimă generație. Un asemenea obiect ar putea să coste chiar și peste 1.000 de euro, dar va merita fiecare euro cent. De ce? Deoarece un fotoliu de masaj modern nu este prevăzut doar cu programe speciale pentru relaxare, ci și cu niște funcții care te ajută să scapi și de anumite tipuri de dureri, precum cele de cap, gat, umeri, brate și picioare.

Ai grijă ce și când mănânci

Ca să scapi de stres mai poți face un lucru și, anume, să fii atent (sau atentă) la ce și când mănânci. Specialiștii în nutriție sunt de părere că fiecare om ar fi bine să aibă parte, în fiecare zi, de trei mese principale și de două gustări. De asemenea, este foarte important ca dieta ta să fie una echilibrată, dar bogată în fructe și legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Calendar

Astăzi La Teatrul Naţional Bucureşti, de la 19.00, ”Tragedia omului”. Distribuție: Dorin Enache, Dumitru...

Din nou în Germania: Un automobil a pătruns în forță într-un grup de persoane ce participau la un carnaval. Zeci de răniți

Potrivit ziarului "Der Spiegel", poliția a confirmat incidentul, despre care a aflat că ar fi fost produs în mod...

Coronavirus: Există realmente riscul unei expansiuni mondiale

Două treimi din contaminaţii ieșiți din China înaintea izbucnirii epidemiei au rămas nedetectaţi la nivel mondial

TRENDING

Cele mai importante noutăți fiscale se discută la Tax & Finance Forum

BusinessMark organizează conferința Tax & Finance Forum,...

8419 de tineri medici s-au înscris la concursul de intrare în Rezidenţiat

Un număr de 8419 tineri medici s-au înscris la...