Curățenia de toamnă în grădină – Iată ce aspecte nu trebuie să neglijezi!

Pe măsură ce vara se încheie, s-ar putea să te gândești că trebuie să încui în depozit, până când primăvara se întoarce, toate instrumentele care te ajută să îngrijești gazonul. Dar, în mod surprinzător, toamna este sezonul ideal pentru a pregăti peluza pentru lunile reci care urmează, spun experții. De fapt, dacă îți vei face timp să cureți curtea, un gazon verde și plăcut te va întâmpina odată ce căldura va veni.

Poți începe prin a strânge frunzele uscate care tind să devină un refugiu pentru dăunători, precum șoarecii. De asemenea, resturile pot provoca daune drenajului casei tale, ceea ce va fi o problema odată ce toată zăpada se topește. Pentru a curăța curtea de ele, ai nevoie de o prelată și de o greblă cu care să le strângi. 

Dacă nu dorești să le arunci, le poți folosi ca îngrășământ pentru gazon. Înainte de a începe să cadă fulgi de nea, pune în funcțiune mașina de tuns iarba peste frunze pentru a le mărunți. În scurt timp vei observa ca ele se vor descompune în fertilizator natural. Un alt mod de a le transforma în nutrienți pentru sol găsești aici.

Iată ce trebuie să mai faci:

Curăță copacii

Ai observat vreunul care nu pare să crească așa cum sperai? Verifică semnele de viață prin zgârierea scoarței de bază, iar dacă nu observi acest lucru, s-ar putea ca arborele să fie mort.

În acest caz, cel mai bine este să îl tai și să elimini resturile înainte ca pământul să se întărească. Nu te întrista, este un moment minunat pentru a planta alți copaci.

Continuă să cosești

Întreținerea curții pe timp de toamnă ajută iarba să fie mai puternică, astfel încât să reziste la temperaturile scăzute. Este important să continui să o uzi și tunzi gazonul după cum este necesar. Odată ce vremea începe să fie mohorâtă, ar trebui să programezi mașina de cosit la cea mai joasă setare în ultimele două rânduri când o folosești. Acest lucru va permite ca mai multă lumină solară să ajungă la creștetul ierbii și va lăsa solului să se usuce mai rapid primăvara.

Dacă nu ai un astfel de aparat, aruncă o privire la colecția de mașini de tuns gazonul de la Atomico, unde vei găsi mai multe modele accesibile.

Aerează gazonul

Acest proces sprijină compactarea solului și înfrumusețează iarba în general. Ea se face prin realizarea unor găuri în pământ cu ajutorul unui aerator ori al unei greble cu dinții necesari acestui procedeu. Dacă ai multe zone cu paie, principalul vinovat poate fi solul prea gros, care nu permite rădăcinii plantei să-și ia dozele necesare de aer și apă.

Experții spun că cel mai bun moment pentru acest proces este toamna, în timpul sezonului de creștere. În acest fel, iarba se vindecă și îți va umple întreaga curte.

Nu uita nici să adaugi fertilizator și să îndepărtezi buruienile pentru a elimina riscul unei invazii de insecte în timpul iernii. De asemenea, udă plantele din grădină cu sârguință și îți vei mulțumi mai târziu.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. TOAMNA 16 Iisus Hristos 16, Ilie Tisbitul 16; Toamna 11 Hristos 11, Maria 11, Tisbitul 11; T.OAMN.A. T-Tisbitul, OAMN-Oameni, A-Alb. Oameni albi cu Hristos si Tisbitul (2004-2070). Oamenii albi vin sa adune roadele sau invataturile Creationismului unic din Casa Raiului in care stau, muncit cu greu in 700 de trilioane de ani prin Puterea Duhului Sfant, intre anii 2004-2070 (lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW