Dan Vîlceanu: Nu există nicio gaură în buget. Vineri va fi adoptată rectificarea bugetară

George Lupu (b1tv.ro)

Dan Vîlceanu, ministrul propus de PNL la Fondurile Europene, a declarat miercuri în timpul audierilor din comisiile de specialitate că nu există o gaură la bugetul de stat care să împiedice plata pensiilor și alocațiilor. Acesta a spus că în urma rectificării bugetare de vineri vor fi puse la dispoziție fondurile necesare:

El a adăugat că Raluca Turcan a fost doar supărată când a făcut acele afirmaţii despre lipsa banilor pentru pensii şi salarii.

Nu există o gaură. Este o rectificare bugetară care, în condiţiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi întâmplat deja şi nu aveam această discuţie. Deci această discuţie există acum pentru că doamna Turcan a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline, mai devreme. Atâta tot. Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista niciun fel de problem la plata salariilor, pensiilor sau altor drepturi către cetăţenii români.

Întrebat dacă a discutat cu viitorul ministru de Finanţe Adrian Câciu despre bugetul pe anul viitor, Dan Vîlceanu a răspuns: „Da, lucrasem în minister şi până acum la o proiecţie de buget. Ea este acolo”.

Vreau să vă spun că în scurt timp va apărea şi execuţia bugetară la 10 luni şi o să vedeţi o situaţie economică bună a României, cu încasări bune, cu cheltuieli ţinute în frâu. Legat şi de rectificarea bugetară, mi s-a părut corect să fie viitorul ministru acolo pentru că va semna această rectificare bugetară şi proiectul de buget este, până la urmă, în sarcina viitorului ministru. Eu am lăsat doar o estimare pentru bugetul pe anul viitor”, a completat liberalul.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW