De ce este bine sa alegem o banca de celule stem

Inca de la realizarea primului transplant de celule stem cu elemente preluate din cordonul ombilical, potentialul vast al acestui tip de tratament a fost studiat cu succes, pentru ca in prezent mii de tineri din intreaga lume sa poata beneficia de o a doua sansa la viata. Astfel, daca in anii ’80 putin era cunoscut despre impactul viitor pe care acea interventie chirurgicala il va avea, in prezent putem sa o catalogam fara echivoc drept unul dintre primii pasi catre tratarea cu succes a zeci de boli cu rata de mortalitate mare, incepand de la multiple tipuri de anemii si pana la afectiuni maligne.

Totodata, in timp ce aplicatiile practice in medicina continua sa devina tot mai numeroase, este important ca opinia publica sa fie la curent cu acestea, in scopul evidentierii eficacitatii unei proceduri ce poate fi la indemana tuturor. Astfel, dat fiind faptul ca de cele mai multe ori sta in puterea tinerilor parinti sa decida cu privire la prelevarea de celule stem la momentul nasterii, serviciile de colectare si depozitare trebuie sa fie facute cunoscute si disponibile la o scara cat mai larga.

Alegeti sa va informati din surse de incredere

In momentul in care alege sa opteze pentru un abonament la o banca de celule stem in Romania, fiecare parinte doreste sa beneficieze de garantia ca probele puse la pastrare, pentru un interval ce poate ajunge la zeci de ani, isi vor pastra integritatea. Mai mult decat atat, disponibilitatea pentru ca acestea sa fie trimise catre orice unitate ce poate realiza procedura de transplant este la fel de importanta.

Din acest motiv, procesul de recoltare in sine trebuie sa fie secondat de posibilitatea de a selecta un curs de tratament personalizat, precum si de analizele genetice specifice. La Stem Sure, toate aceste proceduri reprezinta atestatul calitatii unei unitati specializate in prelevarea si pastrarea celulelor inca din 2009, interval in care mii de probe au fost recoltate in conditii de maxima siguranta, iar alte zeci au fost ulterior eliberate, in vederea efectuarii tratamentului pentru un numar in continua crestere de boli.

Recoltarea – o procedura sigura cu un potential urias

In ceea ce priveste procesul in sine, importanta nu este data doar de momentul recoltarii, cat si de momentul in care, la nevoie, elementele celulare vor fi reintroduse in corp, prin intermediul transplantului de tip autolog. Bineinteles, pentru ca reintroducerea celulelor stem sa fie posibila, prelevarea imediat dupa nastere este cruciala, acela fiind si unicul moment in care cordonul ombilical poate fi accesat pentru a duce la bun sfarsit procedura.

Pe langa beneficiile evidente pe termen lung, recoltarea in sine nu prezinta riscuri nici pentru mama, dar nici pentru bebelusi, fiind realizata usor, cu ajutorul kit-ului specializat de la Stem Sure. Astfel, daca si dumnevoastra aveti in vedere beneficiile acestui serviciu, nu ezitati sa va adresati la o banca de celule stem in Romania care va poate oferi toate asigurarile de care aveti nevoie, precum Stem Sure.

Rolul celulelor stem in cercetare

Odata cu extinderea cercetarii in domeniul celulelor stem, multitudinea de specializari ce analizeaza posibilitatile de a include terapia regenerativa in protocolul de vindecare a zeci de boli a crescut semnificativ. Totodata, disponibilitatea tinerilor parinti de a stoca aceste celule la momentul nasterii a dus la imbunatatirea calitatii vietii multor copii, datele oficiale consemnand faptul ca zeci de mii de unitati de celule stem din cordonul ombilical au fost eliberate pentru tratamentul maladiilor grave in toata lumea.

Dat fiind faptul ca multe dintre patologiile care pana nu demult erau considerate a fi o sentinta definitiva, ideea transplantului autolog a reusit sa amelioreze simptomele multor boli, devenind astfel indispensabile in protocolul de tratament a peste 70 de afectiuni.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW