Atunci când te afli în etapa de înregistrare domeniu, unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să-i iei în considerare este extensia utilizată, arată Money Buzz. În general, proprietarii de website-uri preferă domeniile .com, deoarece acestea se adresează publicului internațional și pot deveni o autoritate indiferent de natura conținutului postat. Totuși, extensia .org este o alternativă pe care o poți lua în calcul. Iată ce trebuie să știi despre aceasta!
Cum a apărut extensia .org?
Extensia .org a fost creată la data de 1 ianuarie 1983. Inițial, aceasta a apărut pentru site-urile care nu se încadrau în industria comercială, educațională sau guvernamentală. Ulterior, denumirea a ajuns pe locul 3 în clasamentul mondial, după extensia .net. Prima înregistrare a unui domeniu .org a fost efectuată în anul 1985 de către Mitre Corporation, acesta fiind un centru de cercetare. De-a lungul timpului, au apărut peste 10 milioane de alte website-uri sub aceeași formă, majoritatea fiind recunoscute ca o sursă credibilă de informații.
Pentru cine este potrivită această extensie?
Denumirea .org este potrivită pentru organizațiile non-profit, culturale, religioase sau sociale. Totuși, nu există restricții la înregistrare. Drept urmare, domeniile acestea sunt folosite și pentru societăți comerciale sau chiar pentru persoane fizice. Există, însă, o asociere emoțională cu un nume de același tip, ceea ce înseamnă că poți avea mai mult succes dacă faci o astfel de înregistrare domeniu pentru cauze caritabile sau donații. Din același motiv, organizațiile mondiale precum internet.org au reușit să își facă mesajul înțeles mai clar și să ajungă la un număr ridicat de utilizatori.
Cum alegi o denumire .org?
Dacă ai petrecut mult timp gândindu-te la înființarea unei organizații noi, probabil deja ai conturat o strategie cu privire la serviciile pe care le vei oferi și la publicul-țintă. Totuși, alegerea numelui atunci când te afli în etapa de înregistrare domeniu poate fi în continuare o sarcină dificilă. Pentru a face lucrurile mai simple, asigură-te că utilizezi o denumire cu impact emoțional și care să fie ușor de scris. Este indicat ca aceasta să aibă cât mai puține cuvinte și să fie ușor de ținut minte.
Deși poți utiliza cuvinte uzuale, stai departe de cele tehnice, fiindcă acestea sunt greu de înțeles de către vizitatorii obișnuiți. O altă variantă pe care o ai la dispoziție este să folosești un acronim. Această alternativă necesită, însă, o linie de etichetă care să descrie misiunea ta personală și să ajute oamenii să înțeleagă la ce să se aștepte.
De unde să achiziționezi un domeniu .org?
După ce ai găsit numele potrivit, este necesar să verifici dacă poți efectua o înregistrare domeniu cu acesta. Accesează site-ul unui furnizor de hosting și introdu adresa pe care vrei să o folosești. Dacă domeniul tău este liber, se va afișa mesajul de disponibilitate imediat după ce folosești bara de căutare. Asigură-te că beneficiezi de domain locker gratuit și de posibilitatea de a adăuga subdomenii nelimitate, iar procesul de administrare are loc prin intermediul unui panou de control intuitiv.
În situația în care îți dorești să nu aibă nimeni acces la datele tale de înregistrare, poți achiziționa separat serviciul de protecție WHOIS. Acesta garantează confidențialitatea și te ajută să rămâi anonim în fața competitorilor și a persoanelor rău intenționate!