Telefonul mobil a devenit cu siguranță un accesoriu pe care am ajuns să ne bizuim în fiecare zi a vieților noastre, fie că-l folosim pentru a rămâne în contact cu familia și prietenii, pentru a afla ce se întâmplă pe rețelele sociale și pentru a citi știrile sau chiar pentru a naviga cu succes prin oraș.
Nu putem spune dacă să petreci atât de mult timp pe telefon este bine sau rău, dar cert este că una dintre problemele comune ale utilizatorilor s-a dovedit a fi durata deosebit de scurtă a vieții bateriei. Desigur, poți cumpăra oricând o nouă baterie de telefon Samsung sau orice altă marcă, dar de preferat ar fi să-ți dai seama și de ce actuala se descarcă atât de repede. Află din cele ce urmează!
Nu-ți încarci telefonul în mod corect
Unul dintre cele mai comune motive este și cel mai ușor de remediat. Așadar, se pare că problema bateriei care se descarcă prea repede apare cu precădere la dispozitivele care sunt lăsate la încărcat peste noapte. Se pare că, pentru a menține o durată de viață optimă a bateriei, aceasta trebuie să fie încărcată în mod regulat. Nivelul recomandat de încărcare este între 40 și 90 la sută. Evident, de preferat va fi să folosești încărcătoare originale.
Setezi luminozitatea la un nivel mult prea ridicat
În condițiile în care producătorii au intrat în cursa rezoluțiilor puternice și a ecranelor moderne cu afișaje futuristice, să setezi nivelul de luminozitate la maximum va fi o povară asupra bateriei tale. Recomandat va fi să setezi luminozitatea la un nivel care să-ți permită să vezi ce se întâmplă pe ecran, dar în același timp balanța să fie înclinată spre minimul de luminozitate. O altă opțiune ar fi să treci pe modul automat.
Folosești telefonul pe modul de vibrații
Atunci când alegi să folosești telefonul pe modul vibrații îți asumi o golire treptată a bateriei. Așadar, în cazul în care telefonul nu este pe modul silențios și nu ai nevoie de vibrații pentru a afla dacă ai fost sunat sau ai primit mesaje, recomandarea specialiștilor va fi să te bazezi doar pe tonul de apel.
Lași mereu Wi-Fi-ul deschis
Telefonul tău se va descărca mult mai repede dacă ai lăsat deschisă opțiunea de căutare Wi-Fi și acesta caută constat o conexiune. Astfel, te sfătuim să activezi această opțiune doar în cazul unei nevoi reale. În caz contrat, autonomia bateriei va avea mult de suferit.
Ai prea multe aplicații neutilizate în background
Există anumite aplicații care-ți vor mânca destul de multă energie, chiar și atunci când nu le utilizezi în mod activ. Poți verifica acest aspect dacă te uiți în setările telefonului, la opțiunea dedicată modului în care este utilizată bateria. Vei vedea aici ce programe îți consumă cele mai multe resurse. Așadar, ca o regulă generală: închide orice aplicație pe care nu o folosești și bateria va avea mai multă energie.
Nu ți-ai actualizat sistemul de operare
Probabil că știai deja asta, dar ținem să-ți reamintim: fiecare update al sistemelor de operare îmbunătățește performanța telefonului. Pe lângă o serie de bug-uri, acestea pot rezolva inclusiv probleme legate de autonomia bateriei. Așadar, nu le ignora!
Ține cont de toate sfaturile de mai sus și vei vedea că bateria telefonului are o durată mai lungă de viață!