De unde se informează românii despre epidemia declanșată de noul coronavirus

Conform ultimului sondaj INSCOP Research realizat în parteneriat cu Verifield și cotidianul Adevărul, în perioada 16-19 martie 2020, intitulat ”Percepția populației cu privire la epidemia COVID -19 în România”, televiziunile și paginile de internet ale presei scrise sunt principalele surse de informare ale populației cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus.

Cei mai mulți respondenți (70,7%) declară că urmăresc posturile de televiziune. Pe locul secund în topul surselor de informare cu privire la epidemia de coronavirus se află paginile de internet ale presei scrise, cu 9,2%.

Urmează canalele oficiale ale autorităților (pagini de internet), cu 8%, și rețelele sociale cu 7,1%. 2,3% dintre români se informează mai ales de la posturile de radio, iar de la rude, prieteni și cunoștințe 1,7%. 0,6% dintre respondenți au indicat alte surse, în timp ce 0,4% nu știu sau nu răspund.

Remus Ștefureac, director INSCOP Research: „Principala sursă de informare cu privire la epidemia de coronavirus rămân posturile de televiziune, urmate de paginile de internet ale presei scrise. Nivelul de accesare al canalelor oficiale ale autorităților publice (paginile de internet ale instituțiilor centrale și locale) este încă redus. Din acest punct de vedere, o responsabilitate mai mare a mass-media în verificarea surselor de informare dublată de o atenție sporită a persoanelor care utilizează rețelele sociale și reținere în distribuirea informațiilor din surse incerte sunt condiții esențiale pentru a limita răspândirea știrilor false. Fenomenul dezinformării într-o situație de veritabil război cu o epidemiei care s-a transformat  deja în pandemie, este o amenințare reală cu consecințe cât se poate de grave asupra coeziunii societății. Sănătatea procesului de informare a populației devine astfel esențială în aceste vremuri pentru a preveni panica sau chiar infectarea accidentală.”

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW