duminică, 29 martie, 2020
15.5 C
București

Democrații vor să-l împiedice pe Donald Trump să intre în război cu Iranul

Discursul de miercuri al președintelui Trump nu i-a liniștit pe democrații americani, chiar dacă acesta a “jucat cartea calmării situației” create după loviturile date de iranieni la baze militare americane din Irak. Camera Reprezentanților vrea neapărat să împiedice un război cu Iranul.

“Continuăm să fim îngrijorați”, a declarat președinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, după alocuțiunea lui Donald Trump de miercuri seară. Ea s-a angajat deja în demersuri pentru prezentarea și supunerea la vot a unei rezoluții ce limitează obiectivele militare ale președintelui vizând Iranul. Încă de duminica trecută, democrata Pelosi și-a prezentat această intenție într-o scrisoare adresată democraților din Camera Reprezentanților. “Săptămâna trecută”, se spune în scrisoare, “guvernul Trump a ordonat o lovitură militară provocatoare și disproporționată împotriva înalților militari iranieni”. “Această acțiune”, subliniază scrisoarea, “a plasat militarii noștri, diplomații și alți resortisanţi în fața pericolului unei grave escaladări a tensiunilor cu Iranul”. Dacă democrații, majoritari în Camera Reprezentanților, îşi manifestă în continuare preocuparea legată de evoluțiile din Orientul Apropiat, Senatul american, controlat de republicani, a salutat imediat luarea de poziție de miercuri a lui Trump. “Sunt impresionat plăcut că președintele nu a decis continuarea acțiunilor militare”, a declarat influentul senator republican Rand Paul, un fervent susținător al ideii retragerii trupelor americane din Irak. Lindsey Graham a calificat discursul lui Trump că “măsurat și ferm”.

A găsit pozitiv faptul că Donald Trump a preferat, în locul acțiunilor militare dure, înăsprirea sancțiunilor economice împotriva Teheranului, considerând puterea economică drept cel mai bun mijloc de descurajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

De unde a apărut coronavirusul? Mai bine de un sfert dintre francezi cred că el a fost fabricat în laborator

Potrivit unui studiu Ifop, apărut sâmbătă în presa franceză, 26% dintre francezi cred că noul coronavirus a fost fabricat...

1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu...

Antonio Guterres: “Este nevoie de 3.000 miliarde de dolari” pentru ca Sudul planetei să combată coronavirusul

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să câștige teren și peste 25.000 persoane au murit deja la...

Coronavirus: Noi vești îngrijorătoare de pretutindeni în lume

Sâmbătă, peste 300.000 de contaminați cu coronavirus erau diagnosticați în Europa. Jumătate din ei sunt în Italia (86.498) și...

TRENDING

Prima fază din LUXURIA Domenii Residence precontractată în proporție de 47%

Până la jumătatea lunii noiembrie 2018, la mai puțin...