DERBY | Petrolul 2 – Steaua 0, în meciul care a reînviat istoria

Petrolul și Steaua au reluat în această seară seria meciurilor memorabile, iar partida de pe stadionul „Ilie Oană” poate candida la meciul sezonului în fotbalul românesc.

Petrolul a reușit să câștige cu 2-0 (0-0) printr-o dublă a lui Sory Diarra (min. 57 și 64).

Prima repriză a fost una de tatonare, cele două echipe părând că se studiază, iar ocaziile de poartă au lipsit.

A doua repriză debutează frumos, cu parada spectaculoasă a portarului Bărbălău care a deviat în bara din dreapta porții șutul lui Diarra.

Ocazia avea să prevestească cele două goluri ale „găzarilor”. La primul, Cebotaru a deviat o centrare din coner către Diarra care a îndeplinit o simplă formalitate.

Al doilea a venit pe contraatac, Seto găsindu-l pe același Diarra cu o pasă perfectă. Africanul a trecut superb printre fundașii centrali ai Stelei și a dus scorul la 2-0.

De aici, roș-albaștrii au preluat total controlul partidei. Numai că Huiban și Chipirliu au „reușit” să rateze incredibil, ambii cu poarta goală.

Putea să se termine 2-2, dar și 3-0, după ce în ultimul minut Saim Tudor a scăpat singur cu portarul Bălbărău, dar cel din urmă a reușit intervenția vieții și a „scos” un gol ca și făcut.

În final rămânem cu speranța că vom avea ocazia să mai vedem încă doua partide între cele două cluburi în Play-Off și cu dezamăgirea că Liga 1 este populată de echipe comunale, iar cluburile istorice joacă la matineu…

Prima întâlnire Petrolul-Steaua în 1952

Prima partidă dintre cele două formații s-a jucat la Ploiești în 6 aprilie 1952 și s-a încheiat cu victoria „militarilor”, scor 2-1, iar ultima, câștigată la același scor de steliști, s-a desfășurat în 18 aprilie 1998.

Cele mai importante meciuri dintre cele două cluburi au fost finala Cupei României din 1952 și Supercupa României din 1995. Steaua a câștigat ambele partide cu 2-0.

În acest sezon de Liga a II-a, Petrolul este liderul clasamentului cu o singură înfrângere și 27 puncte, în timp ce Steaua se află pe locul 5 cu 21 de puncte.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW