marți, 25 februarie, 2020
15.9 C
București

Destinațiile exotice de vacanță, din ce în ce mai căutate de români

Cu toate că majoritatea turiștilor români s-au orientat în continuare către destinații populare precum Turcia, Grecia, Bulgaria sau spre marile orașe europene, tot mai mulți au început să exploreze destinații de vacanță care până nu demult păreau inaccesibile. Conform experților eSky România, una dintre cele mai importante agenții online de turism de pe piața locală, în anul 2018, destinații precum Dubai, Cancun, Thailanda, Singapore sau Hong Kong au început să fie din ce în ce mai căutate.

„Românii preferă în continuare opțiunile clasice pentru vacanță, dar suntem bucuroși să descoperim de la an la an că deschiderea turiștilor către destinații exotice crește. Chiar dacă, pentru anul acesta, cele mai căutate pachete de călătorie au fost reprezentate de destinații europene – Londra, Liverpool, Bruxelles, München, Milano sau Paris – românii au început să se intereseze din ce în ce mai mult și să achiziționeze pachete pentru destinații mai exotice, precum Dubai, Cancun, Thailanda, Singapore sau Hong Kong. Ne așteptăm ca acest trend să continue și în 2019 și să înregistrăm creșteri pe destinațiile non-europene”, a declarat Oana Azoiței, Call Center Manager eSky România.

Intrarea pe piața din România a mai multor operatori de transport aerian, dar și a mai multor agenții de turism online parte din grupuri internaționale, a condus către o scădere a costurilor de vacanță, dar și către o diversificare a destinațiilor.

„Călătorul român a început să fie din ce în ce mai bine pregătit. Își cunoaște foarte bine drepturile și se documentează înainte de orice călătorie. Rezervarea cât mai timpurie a pachetului de vacanță a început să devină o obișnuință pentru români: avem pachete de vacanță rezervate chiar și cu șapte sau opt luni în avans. O agenție online de turism vine cu multiple beneficii pentru călător: ușurința și rapiditatea achiziționării de vacanțe, paleta largă de opțiuni de zbor și cazare, dar și siguranța faptului că acesta va beneficia de asistență indiferent de situație, fie că vorbim de realizarea check-in-ului online, suport în cazul zborurilor amânate sau anulate, a bagajelor pierdute sau, pur și simplu, în achiziționarea unor servicii speciale”, a încheiat Oana Azoiței.

eSkyRomânia oferă servicii turistice variate, de la bilete de avion, hoteluri, închirieri mașini, și până la asigurări de călătorie. Investiția în produse și soluții tehnologice a condus către o ușurare considerabilă a întregului proces de rezervare a unei vacanțe: în prezent, 80% dintre tranzacții au fost realizate automat, respectiv fără intervenția unui agent de turism. Servicii precum Travel Assistant – serviciul preplătit care oferă turiștilor acces la modificarea biletului de avion, a rutei, a numelui pasagerului, înregistrarea bagajelor suplimentare sau solicitarea unor servicii speciale a simplificat considerabil procesul de rezervare a unei vacanțe. Acest lucru poate fi observat și în ponderea vânzărilor mobile: în prima jumătate a anului 2018, peste 6 din 10 pachete de vacanță achiziționate prin eSky au fost cumpărate de pe telefonul mobil.

„Investiția în soluții tehnologice și în produse inovatoare a fost întotdeauna o prioritate pentru eSky. Anul acesta am optimizat conturile pentru utilizatori: aceștia au acum acces la istoricul plăților și al rezervărilor, își pot salva datele partenerilor de călătorie pentru a le refolosi în cadrul rezervărilor ulterioare și beneficiază de reduceri unice, special dedicate membrilor. Produsul Zbor + Hotel a fost optimizat de către echipa noastră, astfel încât să oferim turiștilor o experiență de navigare îmbunătățită și să îi ajutăm să obțină până la 30% reducere la camera de hotel, reducere disponibilă doar printr-un astfel de pachet”, a declarat Marius Turbatu, Global Expansion Director eSky.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Brexit: viitorul riscant al agricultorilor britanici, fără beneficiile PAC

Părăsind Uniunea Europeană, agricultorii britanici pierd ajutoare în valoare de mai multe miliarde euro primite până acum în cadrul...

Un nou volum de Nicolae Croitoru

Zilele acestea, Editura „Niculescu” a scos de sub tipar volumul „În cercul...

IMGB, de la „ordine” la parastas

Întreprinderea de Mașini Grele București a devenit istorie. Nu una frumoasă. Adevărul este că ne-am meritat soarta. Din cea mai...

Unul din trei angajatori români are în plan să recruteze forță de muncă din străinătate, în acest an

Aproape un sfert dintre angajatori iau în calcul să angajeze personal din străinătate în perioada următoare, iar...

TRENDING

Președintele Ucrainei l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru realegere

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a transmis un...

Planul de acțiuni pentru 2020 al ANCOM, în consultare publică

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în...