DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom: Veşti proaste pentru clienţii care fac abuzuri

DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom, principalii operatori în telecomunicaţii din Romania, ar putea fi obligaţi de stat să impună restricţii pentru anumiţi abonaţi, care fac abuzuri.

DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom vor trebui, probabil, să respecte, dacă se va adopta, o iniţiativă a celor de la PSD, ce se referă la restricţionarea la numărul de urgenţă 112 a acelor abonaţi care fac abuzuri. Conform iniţiativei legislative pe care un senator al PSD a propus-o, DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom ar urma să fie obligaţi să blocheze accesul la serviciul 112 pentru cei care fac „apeluri agresive”, sau trimit „mesaje agresive”, potrivit b1.ro.


DIGI RCS-RDS, Orange, Vodafone, Telekom vor avea această obligaţie impusă prin ANCOM, iar numerele care fac „apeluri agresive” sau trimit „mesaje agresive” către 112, 113, 114 vor avea accesul blocat, cel puţin temporar, la ele, potrivit idevice.ro. Măsura este una interesantă, dar foarte greu de pus în practică, nu de către Digi Mobil, sau mediul telecom, ci de către autorităţi, pentru că interzicerea accesului cetăţenilor la serviciile medicale ar putea fi contrar articolului 34 din Constituţia României.

Totuşi, rămâne de văzut cum vor urma să sune la 112 cei cu apelurile restricţionate, dacă se va ajunge la asta, în cazul în care abonatul chiar are o urgenţă.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW