20.4 C
București
joi, 13 mai

Digitalizarea, soluţie pentru elevi în perioada carantinei

Beatrice Spătaru (gds.ro)

Elevii de la zece școli din mediul rural din România își vor continua activitatea școlară pe durata suspendării orelor în învățământul preuniversitar în urma epidemiei de coronavirus, datorită proiectului „Școala din valiză”, implementat de Fundația World Vision România şi finanțat de Fundația Vodafone.

Inițiată ca proiect-pilot pentru introducerea instrumentelor educaționale digitale în școlile din comunități defavorizate, „Școala din valiză” cuprinde, în acest moment, şcoli din mediul rural din județele Vaslui, Ilfov, Ialomița, Cluj, Brașov și Vâlcea.

Proiectul constă în două componente principale:

O platformă de e-learning, cu acces deschis tuturor profesorilor, elevilor și părinților interesați și o valiză mobilă dotată cu echipamente de tehnologie, concepută pentru a veni în ajutorul școlilor din zone defavorizate.

Având în vedere decizia de închidere a şcolilor în perioada 11 – 22 martie din cauza cazurilor de coronavirus, toate cele zece şcoli în care proiectul de educaţie digitală funcţionează au decis susţinerea de ore de curs online.

„Digitalizarea educaţiei este una dintre prioritățile majore ale Fundației World Vision România”, declară Mihaela Nabăr, director executiv al WVR. „Pentru copiii care merg la cele zece școli incluse în proiect, decizia suspendării cursurilor pentru a limita răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 nu înseamnă și întreruperea activității școlare, căci ei au la dispoziție atât infrastructura, cât și resursele educaționale pentru a-și continua orele în mediul online. «Școala din valiză» oferă o experiență de învățare ce utilizează noile tehnologii pentru a face lecțiile mai atractive și mai ușoare, mai aproape de așteptările și de modul în care învață actuala generație de copii.

Soluţia oferită prin acest proiect poate fi extinsă în mai multe şcoli din România, dacă există infrastructură sau o soluţie pentru acoperirea nevoii de infrastructură, iar noi ne punem la dispoziţie toată expertiza pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a completat Mihaela Nabăr.

Platforma www.scoaladinvaliza.ro funcționează ca sală de curs și bibliotecă virtuală, oferind resurse educaționale precum lecții, prezentări, manuale, exerciții interactive și alte materiale educaționale. Cu ajutorul acestei tehnologii, profesorii le vor preda copiilor, pe perioada în care cursurile vor fi întrerupte, lecții interactive la toate materiile esențiale, în conformitate cu programa, pentru ca elevii să nu piardă aproape două săptămâni de cursuri.

• Peste 6.000 de elevi și profesori din România beneficiază de proiectul de educaţie digitală „Școala din valiză”, implementat de Fundația World Vision România şi finanţat de Fundaţia Vodafone România

• „Școala din valiză” constă într-o platformă online accesibilă profesorilor și elevilor de pe orice dispozitiv conectat la internet, dar și în valize tehnologice mobile, de utilizat în școlile lipsite de resurse

• În perioada în care şcolile vor fi închise, profesorii își vor susține orele online, live, pe această platformă, la toate materiile esențiale

• „Școala din valiză”, clasă de curs și bibliotecă virtuală, oferă peste 1.400 de resurse educaționale

• Din 2018, numărul elevilor care folosesc platforma a crescut de peste două ori, ajungând la peste 5.700.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW