1.3 C
București
miercuri, 25 noiembrie

DNA, despre judecătorii din înregistrarea de la DNA Oradea: Unul e încarcerat, doi nu au dosare, doi sunt pensionați

DNA vine cu noi precizări privitoare la înregistrarea de la DNA Oradea, în care se vorbea despre “liniștirea” unor judecători. Direcția precizează că în cazul a doi dintre ei nu au existat dosare, alți doi erau pensionați, unul încarcerat, iar pentru alți doi s-a dispus ulterior clasarea dosarelor.

”În cuprinsul discuției respective au fost vehiculate numele a șapte magistrați. 

În urma informării transmise de procurorul șef al Serviciului teritorial Oradea, persoană care nu apare în cuprinsul discuției prezumată a aparține unor procurori din cadrul acestei unități de Parchet, s-au constatat următoarele:

– în cazul a doi magistrați nu au existat dosare în lucru în perioada ianuarie 2018- octombrie 2018, 
– alți doi magistrați erau pensionați din 21.03.2013 și 24.11.2015, conform hotărârilor Plenului CSM de a înainta către Președintele României propunerea de eliberare din funcție, prin pensionare,
– unul dintre ei, la momentul purtării presupuselor discuții înregistrate, se afla în cursul executării unei pedepsei de 4 ani închisoare, 
– față de alți doi magistrați (din care unul nu a judecat niciodată cauze penale) s-a dispus ulterior o soluție de clasare. 

De asemenea, precizăm că două dintre persoanele participante la discuție nu își mai desfășoară activitatea în cadrul Serviciului teritorial Oradea iar o alta, la momentul discuției și ulterior acesteia, nu a avut în lucru vreo cauză cu magistrați”, a transmis DNA, printr-un comunicat.

Călin Nistor, procurorul care conduce interimar DNA, a dispus declanșarea unui control la DNA Oradea în cazul acestei înregistrări. De asemenea, a fost sesizată inspecția Judiciară pentru a verifica posibile abateri disciplinare săvârșite de procurorii din înregistrare.
 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW