vineri, 28 februarie, 2020
7.2 C
București

Doi hackeri români condamnați la închisoare în SUA

Un judecător federal din Cleveland a condamnat vineri doi hackeri români, care au lansat o serie de atacuri cibernetice care au infectat computerele a mii de oameni din întreaga lume.

Bogdan Nicolescu, de 37 de ani, liderul unui mic grup de hackeri cunoscut sub numele de grupul „Bayrob” și cunoscut în online ca „MasterFraud”, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare federală. Partenerul său Radu Miclăuş, de 37 de ani, a primit un an de închisoare.

Procurorii federali au spus că grupul a lansat o serie de atacuri cibernetice în urma cărora peste 400.000 de computere au fost afectate în întreaga lume, ele mai multe fiind localizate în Statele Unit.

Potrivit Cleveland.com, activitățile grupului s-au extins de la vânzări de mașini online falsificate până la extragerea datelor personale și vânzarea acestora pe darkweb. Au câștigat peste 4,5 milioane de dolari, o estimare pe care un agent FBI a prezentat-o ​​în timpul ședinței de condamnare.

Nicolescu și Miclaus au fost arestați în București în septembrie 2016 și aduși în SUA trei luni mai târziu.

1 COMENTARIU

  1. Si EU in condamn la ani de puscarie pe scenaristii si regizorii din SUA pentru ca mi-au stricat imaginea in diverse filme secolul trecut si continua si secolul acesta. Acestia sunt la fel de periculosi ca hackerii romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

“Le Point “: În China a fost depășit vârful epidemiei de coronavirus

În timp ce virusul ucigaș face să tremure întreaga planetă, din China, corespondentul în Hong Kong al publicației "Le Point"...

Brexit: Uniunea Europeană se pregătește pentru un final fără acord privind viitoarele relații cu Regatul Unit

Uniunea Europeană i-a încredințat lui Michel Barnier mandatul pentru a purta negocierile cu Regatul Unit privind viitoarele relații după perioada...

Calendar

Astăzi La Teatrul Naţional Bucureşti, de la 20.00, ”Orchestra Titanic”. Distribuție: Mihai Constantin, Claudiu...

TRENDING

SW Umwelttechnik inaugureazӑ în România a treia fabricӑ

Inaugurarea noii fabrici din Cristeşti permite, începând...

INACO: România pierde 7 poziții în raportul global dedicat ușurinței de a face afaceri

Anual, Banca Mondială publică raportul Doing Business, care analizează uşurinţa de a face...