-4.5 C
București
duminică, 17 ianuarie

Donald Trump avertizează: “Americanii vor trăi în zilele următoare o perioadă oribilă”

Epidemia de coronavirus se propagă într-un ritm fulgerător în Statele Unite. Peste 300.000 de americani sunt deja contaminați. Extrem de îngrijorătoare este cifra deceselor. Peste 8.500 de persoane au fost până acum victimele COVID-19. În Franța, semnalează corespondenții ziarului “Les Echos”, guvernul se grăbește să comande măști protectoare în străînătate, amorsând de fapt o schimbare de doctrină privind acest subiect, devenit, așa cum știm, temă de polemică.

Donald Trump și consilierul său specialist în epidemiologie, dr. Anthony Fauci, sunt în prima linie în lupta pentru stoparea epidemiei în Statele Unite. Este adevărat, spun experții, cu cele aproximativ 1,2 milioane de contaminați și peste 63.000 decedați, planeta se află într-o criză sanitară, economică și morală fără precedent. Europa rămâne însă continentul cel mai lovit de coronavirus (peste 46.000 decese) , dar multe din indiciile din aceste zile oferă speranțe într-o ușoară ameliorare.

În Franța, unde virusul ucigaș a costat viața a 7.560 persoane, se constată în ultimele zile o diminuare a ritmului creșterii cazurilor de infectare. Executivul parizian a surprins lumea vest-europeană, și nu numai, prin amploarea comenzilor făcute pentru obținerea de măști protectoare fabricate în China. Două miliarde de măști chinezești au început să sosească la Paris pentru a se asigura protecția personalului și a pacienților în criză de astfel de materiale cu care se confruntă Franța de mai multe săptămâni.

Strigăt de alarmă din partea lui Donald Trump

Pandemia progresează rapid în Statele Unite. Numărul contaminaţilor confirmați depășește deja 300.000, iar președintele Trump a avertizat că țara intră în acest moment într-o “perioadă ce va fi realmente oribilă”, în care sunt previzibile cifre noi, record, privind infectaţii și persoanele ucise de coronavirus. “Vom avea mulți morți”, a insistat președintele Trump, dând pentru moment drept exemplu New Yorkul. Sâmbătă, doar acest oraș înregistra 630 noi decese, cel mai greu bilanț zilnic înregistrat vreodată de o țară. Totalul morților înregistrați în Statele Unite de la declanșarea epidemiei până azi este, potrivit Universității Johns Hopkins, de peste 8.162. S-a aflat că la Casa Albă este așteptată o creștere a numărului morților în următoarele zile, săptămâni, până la peste 100.000. Cu o insistență nemaicunoscută până acum, Donald Trump a adresat americanilor apelul la a purta permanent măștile de protecție pentru limitarea propagării virusului ucigaș și a ordonat stoparea exporturilor de măști și material de protecție medicală.

Foto: By DOD photo by U.S. Air Force Staff Sgt. Jette Carr – https://www.dvidshub.net/image/3127835/170127-d-gy869-006, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59529703

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW