16.5 C
București
marți, 29 septembrie

Donald Trump cenzurat de rețele de socializare, fiind acuzat de dezinformare

Facebook și Twitter îl sancționează pe președintele american pentru difuzarea unui clip video considerat “mincinos” referitor la răspândirea Covid-19.

Twitter a interzis contului de campanie electorală Donald Trump (@TeamTrump) să mai funcționeze dacă nu este retras un clip video în care președintele dă asigurări – într-un interviu pentru Fox News – că, în ce-i privește pe copii, aceștia sunt “aproape totalmente imuni”, grație vârstei, și nu sunt susceptibili să se contamineze cu coronavirus. “Mesajul încalcă regulile Twittter în domeniul dezinformării privind Covid-19. Proprietarul contului trebuie să retragă mesajul în cauză înainte de a mai putea transmite un altul”, a explicat un purtător de cuvânt al grupului californian. Doar cu puțin înainte, Facebook retrăsese și el clipul video respectiv din pagină.

“Acest video, spune la rândul său un purtător de cuvânt al Facebook, conține false informații potrivit cărora un anumit grup de persoane nu sunt în pericol să se îmbolnăvească din cauza Covid-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la acest virus”.

O premieră pentru Facebook

Este pentru prima oară când Facebook îl cenzurează direct pe Donald Trump, iar Twitter merge ceva mai departe. Utilizarea rețelei este interzisă câtă vreme nu retrage declarația mai sus menționată făcută de președinte pentru Fox News. Se pare că respectivul cont s-a conformat, el fiind activ miercuri seară și clipul video incriminat era de negăsit. Purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a lui Donald Trump a reacționat imediat la măsurile celor două grupuri, afirmând că “este vorba de un act împotriva președintelui, regulile fiind aplicate doar “într-un singur sens”. “Rețelele de socializare nu sunt arbitrii adevărului”, a subliniat purtătorul de cuvânt. Comentatori politici locali afirmă că măsurile luate de cele două grupuri californiene riscă să stimuleze “veleitățile” președintelui și ale partidului său de a declanșa represalii împotriva rețelelor de socializare, pe care le acuză că favorizează opoziția.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. DONALD, ALES PRESEDINTE DE PESTE 100 DE MILIOANE DE AMERICANI, E CENZURAT IN TARA SA, IN TIMP CE TERORISTUL SEF DE LA OR ANIZATIA MONDYALA A SPERIETORILOR SPUNE LIBER ORICE gOgOASA DESPRE CAVID 19 IN TOATA LUMEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW