-4.5 C
București
duminică, 17 ianuarie

Donald Trump l-a grațiat pe Michael Flynn, fost consilier prezidențial pentru Securitatea națională

Cu câteva săptămâni înainte de a părăsi Casa Albă, Donald Trump a anunțat că îl grațiază pe efemerul său consilier pentru probleme de Securitate națională, Michael Flynn. Acesta a demisionat din funcția amintită la 13 februarie 2017, la doar 22 de zile de la preluarea postului. Acesta recunoscuse că a mințit în fața anchetatorilor în așa-numita “afacere rusească”.
Mai exact: Generalul Michael Flynn, fost director al Serviciului de informații militare al Statelor Unite, a fost pus sub acuzare de către procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu anchetarea suspiciunilor de colaborare între echipa de campanie electorală a lui Donald Trump și Rusia. A pledat vinovat și a fost inculpat la sfârșitul anului 2017, între altele pentru că a mințit referitor la contactele sale cu ambasadorul rus la Washington (în perioada administrației Obama), Serghei Kisliak, în special în legătură cu sancțiunile americane impuse Rusiei.
“La 24 ianuarie 2017, acuzatul Michael Flynn a făcut – cu bună știință – declarații false, imaginare și frauduloase”, subliniază anchetatorii procurorului Mueller în documentul de inculpare. În momentul comiterii faptelor ce-i sunt reproșate, fostul general Flynn era consilierul candidatului la președinție Donald Trump, și nu membru al administrației americane. A ajuns însă, ceva mai târziu și doar pentru câteva săptămâni, în funcția de consilier prezidențial pentru Securitatea națională. În luna mai 2020, Departamentul american al Justiției a anunțat în cele din urmă abandonarea urmăririi în justiție a lui Flynn.

Foto: By Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America – Michael Flynn, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52646557

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW