Consumul de apă este extrem de important în viața de zi cu zi, iar orele petrecute la birou nu sunt o excepție. Dimpotrivă, efortul depus la locul de muncă necesită susținere permanentă, iar acest lucru presupune o alimentație corectă și o hidratare pe măsură. Dacă și tu ai un job la birou și uiți, adesea, să bei suficientă apă, poți folosi câteva trucuri utile. De exemplu, setează-ți un reminder pe telefonul mobil sau lipește-ți un sticker pe birou care să îți amintească tot timpul să te hidratezi.
O altă variantă eficientă este să îți achiziționezi o sticlă cu un design pe gustul tău sau un pahar personalizat și să păstrezi recipientul pe birou, la vedere. De fiecare dată când se golește, fă o pauză de cinci minute și umple-l de la dozatorul de apă.
Dozatorul de apă: Cum îl folosești într-un mod igienic și cum se curăță corect?
Un dozator cu apă la birou reprezintă un element obligatoriu pentru orice companie, fiind cel mai rapid, convenabil și confortabil mijloc de hidratare pentru angajați.
Dacă nu ai un dozator de apă la locul de muncă, este momentul perfect să pui unul pe listă. Poți găsi dozatoare de apă online, pe https://lafantana.ro/companie/dozatoare-apa, unde poți plasa o comandă rapid. În plus, beneficiezi de un preț minim, te bucuri de cea mai bună calitate și livrare gratuită.
Cu toate că aduce numeroase avantaje, dozatorul cu apă va fi întotdeauna folosit de o mulțime de persoane, astfel încât trebuie să îl folosești cu atenție, dacă vrei să păstrezi un mediu curat și igienic.
● Șterge robinetul constant
Partea atinsă cel mai des de utilizatori este robinetul. Fie că ia contact cu mâinile colegilor de birou, cu pahare, căni sau alte recipiente, robinetul trebuie șters destul de des cu un dezinfectant eficient. Dacă ești pe fugă, poți folosi un șervețel antibacterian.
În plus, atunci când folosești chiar tu dozatorul, nu atinge robinetul cu mâinile sau paharul, pentru a evita răspândirea potențialilor microbi și germeni, mai ales în sezonul rece.
● Schimbarea bidonului cu apă
Când un bidon cu apă s-a terminat, asigură-te că acesta este înlocuit imediat, iar dozatorul nu rămâne gol, căci praful și diverse bacterii pot pătrunde rapid în interiorul său. Mai mult, când desigilezi un bidon nou, asigură-te că partea care ia contact cu apa și dozatorul este curată.
● Poziționarea dozatorului în cameră
Locul în care este amplasat dozatorul este și el deosebit de important pentru igienă. Evită așezarea sa pe holuri cu trafic intens, căci praful se va depune mult mai repede decât dacă ai pune dozatorul în bucătărie sau în colțul unei camere.
De asemenea, poziționează dozatorul cu apă într-un loc ferit de razele directe ale soarelui. În caz contrar, calitatea apei poate fi afectată.
● Curățarea exterioară periodică
Este recomandat ca dozatorul de apă să fie curățat cu o soluție specială, cel puțin o data pe săptămână, pentru a păstra igiena. Așadar, curăță exteriorul aparatului cu o lavetă curată și cu un detergent antibacterian.
● Curățarea profesională
Igienizarea profesională periodică a unui dozator de apă este absolut necesară, indiferent cât de des este curățat. De acest aspect se poate ocupa chiar compania de la care ai achiziționat aparatul, oferindu-ți acest serviciu la birou sau în service.
Respectă aceste reguli de bază și te vei bucura mereu de apă proaspătă de cea mai bună calitate, ușor și rapid. Nu uita să consumi cel puțin cinci sau șase pahare cu apă cât timp te afli la birou, pentru o hidratare corespunzătoare.