marți, 27 octombrie
8.5 C
București
marți, 27 octombrie

Echipe medicale chineze se deplasează în diverse țări pentru a ajuta la combaterea pandemiei de Covid-19

La Londra

Agenția Xinhua anunță că o echipă de medici și asistenți se află începând de sâmbătă la Londra, pentru a ajuta echipele locale la combaterea pandemiei în Regatul Unit. Echipa respectivă este alcătuită din 15 persoane, dintre care șase sunt experți medicali specialiști în prevenirea și controlul maladiilor infecțioase, precum și în medicină tradițională chineză. Potrivit diplomaților chinezi în post la Londra, echipa a venit însoțită de importante cantități de materiale medicale ce urmează a fi furnizate spitalelor locale și comunității chineze. Consiliere medicală va fi acordată direct comunităților chineze din Regatul Unit. Potrivit cifrelor date publicității sâmbătă seară de către Ministerul britanic al Sănătății și Afacerilor sociale, numărul decedaţilor în Regatul Unit din cauza virusului ucigaș ajunsese la 1.019 persoane, iar cel al contaminaţilor, la 17.089.

La Moscova

Sâmbătă, a sosit și la Moscova o echipă medicală compusă din 10 membri, însoţită de echipamente medicale (măști chirurgicale, măști obișnuite de protecte, combinezoane de protecție). Membrii echipei medicale, precizează agenția de presă Xinhua, sunt experți în teste de laborator, în prevenție și control al maladiilor infecțioase, în maladii respiratorii, în terapie intensivă, precum și în medicină chineză tradițională. Ei vor coopera cu partea rusă și va contribui la formarea de personal medical rus specializat în prevenție, control, diagnosticare și tratamente împotriva Covid-19. Potrivit celor mai recente cifre, în Rusia s-au înregistrat numai în ultimele 24 ore 1.667 noi cazuri de contaminare cu coronavirus, bilanțul total al infectaţilor fiind acum de 13.584, la nivelul întregii Rusii.

În multe țări

Într-o convorbire telefonică, președintele Xi Jinping i-a promis președintelui Turciei, Recep Erdogan, că “va continua să susțină Turcia, în funcție de nevoi”, în lupta contra epidemiei și că va facilita achiziționarea de către partea turcă a unor cantități de materiale medicale din China. Potrivit agenției Xinhua, Xi Jinping i-a spus lui Erdogan că Turcia și China trebuie să-și intensifice coordonarea și să coopereze mai strâns pentru punerea în aplicare a consensului la care s-a ajuns la recentul summit G20 privind eforturile internaționale comune în lupta contra pandemiei.

China este gata să continue a susține Mexicul în lupta cu coronavirusul, a afirmat vinerea trecută, într-o declarație de presă, citată de Xinhua, președintele Xi Jinping. China, a spus el, este gata să continue să furnizeze materiale anti-epidemie cât îi permit capacitățile sale, în lupta acestei țări latino-americane contra epidemiei. Declarații și promisiuni de ajutor și experiență în prevenirea și tratarea celor loviți de virusul ucigaș a făcut Xi Jinping față de Venezuela și Argentina. Președintele Xi Jinping i-a declarat președintelui argentinian – în cadrul unui schimb de mesaje – că China sprijină ferm măsurile acestei țări sud-americane în lupta contra virusului ucigaș. A trimis deja în Argentina experți medicali și materiale medicale destinate prevenției și controlului epidemiei.

Într-o convorbire telefonică, președintele Chinei i-a spus lui Nicolas Maduro că înțelege situația actuală a Venezuelei și a trimis mai multe loturi de materiale medicale, precum și o echipă de experți medicali “de înalt nivel” pentru a ajuta la combaterea epidemiei. Xi Jinping s-a declarat gata să continue a acorda sprijin acestei țări latino-americane, cu care are un parteneriat strategic, și în alte domenii vizând dezvoltarea economică a ei.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. CHINEJII AU AJUTAT DESTUL CELELALTE TARI RASPANDIND VIRUSUL DIN WUHAN IN TOATA LUMEA SAU, CUM SE SPUNE, FERESTE-MA DOAMNE DE PRIETENI, CA DE DUSMANI MA APAR SINGUR !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW