– ECLIPSE poate fi vizitată începând cu 29 ianuarie –
MOBIUS Gallery prezintă ECLIPSE, o expoziție ce reunește peste 35 dintre cele mai recente lucrări ale artistului Andrei Gamarț, create între anii 2017 și 2020. ECLIPSE este rezultatul explorării relației construite între memorie – care este un proces continuu atât al individului, ca unitate, cât și al umanității, ca ființă colectivă – și lumină, văzută ca materia primară care continuă să existe într-o stare constantă de uitare.
O eclipsă, ca fenomen natural, arată un „corp străin” care obturează sursa de lumină. S-ar putea oare ca acest corp străin să fie de fapt parte din noi, un teritoriu ascuns despre care știm puțin – aproape de nimic? „Umbra” din noi, subiectul explorărilor lui Jung, ar putea fi acel corp străin care ne șterge viziunea, latura necunoscută a noastră care iese la suprafață pentru momente scurte, din propriul abis, și care ia cele mai neașteptate forme de manifestare. (Andrei Gamarț).
Expoziția formulează o invitație pentru privitor să mediteze asupra echilibrului fragil dintre cunoaștere – conștiința superioară – și necunoscut; spirit și corp; materie și conștiință.
Demersul artistic este concentrat pe modelarea într-o formă vizibilă a relației dintre sursa de lumină, obiectul și umbra acestuia, pentru a defini acele momente speciale și rare, în care conștiința vederii este activată și recunoscută.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 29 ianuarie – 1 martie, de miercuri până sâmbătă, între orele 14:00 – 20:00, la Mobius Gallery, pe strada Dumbrava Roșie 18, sector 1, București.
Echipa Galeria roagă vizitatorii să respecte măsurile sanitare în vigoare.
Pagina de Facebook a evenimentul ECLIPSE poate fi accesată aici. Mai multe informații și fotografii vor fi postate pe pagina de Facebook și pe contul de Instagram ale MOBIUS Gallery.
Andrei Gamarț (n. 1980, Republica Moldova) locuiește și lucrează la București. Este un artist format la Chișinău, care explorează constant alte domenii creative, cum ar fi poezia și literatura. Picturile, desenele și lucrările sale grafice dezvăluie fracturi ale unei lumi care pare suspendate între timp și spațiu. Temele majore care populează această „contra-realitate” tenebră și uneori suprarealistă abordează relația dintre memorie și materie, inocență și eroare.
Acest proiect face parte din programul care vizează sprijinirea galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală Peisaj, Arhitectură și Monumente Publice și Centrul Cultural Expo Arte.