Edenred lansează tichete de masă electronice și plăți mobile

Grupul Edenred, lider mondial în domeniul beneficiilor extra-salariale și al soluțiilor tranzacționale pentru companii, angajați și comercianți, lansează în Republica Moldova tichetele de masă pe suport electronic și prima soluție de plăți mobile cu tichetele de masă pe piața locală.

Utilizatorii tichetelor de masă Edenred din Republica Moldova au de acum la dispoziție tichete de masă pe suport electronic, prin aplicația mobilă MyEdenred și cardul Edenred asociat acesteia.

Soluția digitală de plăți lansată de Edenred este o noutate absolută în Republica Moldova și aduce o diferențiere majoră în domeniul tichetelor de masă în regiune.

Aplicația Edenred va permite beneficiarilor de tichete de masă pe suport electronic să efectueze plăți cu cardul Edenred sau direct de pe telefonul mobil și să utilizeze tichetele de masă electronice în toate unitățile comerciale partenere, indiferent de anvergura acestora.

Noua soluție de plăți mobile cu tichetele de masă pe suport electronic (aplicație și/sau card) nu presupune efectuarea tranzacției pe un terminal bancar (POS), permițând plăți inclusiv în unitățile comerciale partenere care nu dispun de un terminal bancar.

Beneficiarii tichetelor Edenred vor putea face tranzacții contactless și plăți fracționate, sub/peste valoarea nominală a unui tichet de masă. Soluția de plăți mobile include securizarea tranzacţiilor prin cod de bare, cod QR și cod PIN atât în cazul aplicației, cât și în cazul cardului. Suplimentar, cardul este prevăzut și cu bandă magnetică.

„Tichetele de masă electronice și plățile mobile sunt un mare pas înainte în programele moderne de beneficii extrasalariale din Republica Moldova. Soluția digitală de la Edenred permite angajaţilor să efectueze plăți rapide cu smartphone-ul sau cu cardul, simplifică procedurile administrative și aduc flexibilitate sporită. Clienții noștri și angajații lor ne-au arătat că sunt receptivi la soluții moderne, adaptate ritmului lor de muncă și de viață, astfel că plățile mobile sunt o nouă etapă în evoluţia portofoliului nostru de soluţii digitale”, spune Dana Sîntejudean, director general al Edenred România și Moldova.

Tichetele de masă au multiple avantaje fiscale în Republica Moldova, cum ar fi deductibilitate de la impozitul pe venit, scutirea contribuțiilor pentru asigurări sociale, asigurări de asistență socială și impozit pe venit salarial. Tichetele de masă Edenred au cea mai mare rețea de utilizare, la peste 420 de comercianți parteneri, inclusiv restaurante, cantine, pizzerii, cafenele, magazine sau supermarketuri.

Edenred emite tichete de masă în Republica Moldova de la începutul anului 2018, după ce în luna octombrie 2017 a fost promulgată Legea nr. 166 din 21.09.2017, care permite companiilor să acorde angajaților tichete de masă.

Cu o populație de 3.55 milioane de locuitori, în Republica Moldova activează peste 1.280.000 salariați.

Peste 150 de companii din Republica Moldova oferă lunar angajaților lor acest beneficiu extrasalarial, astfel că 12.000 de angajați moldoveni folosesc tichetele de masă emise de Edenred pentru a achita masa de prânz sau cumpărături alimentare în cele peste 420 de unități comerciale partenere.

Cu un volum emis de peste 26 de miliarde de euro anual la nivel mondial, din care 78% prin soluții digitale, grupul Edenred este cel mai mare emitent de tichete și carduri preplătite pentru companii, la internațional.

Edenred este lider în soluții tranzacționale și beneficii extrasalariale și în România, unde peste 35.000 de companii acordă tichete de masă emise de Edenred.

Dintre acestea, majoritatea au optat pentru carduri de masă, mai puțin de 20% oferind încă angajaților tichete de masă în format vechi, pe suport hârtie. “Cardurile de masă asigură o distribuire mult mai rapidă a beneficiilor către salariați, indiferent de numărul acestora sau de numărul de sucursale și puncte de lucru. Realimentarea lunară a cardurilor de masă ale angajaților cu fondurile aferente se face aproape instantaneu, eliminând birocrația și procedurile greoaie de distribuție a tichetelor de masă fizice, pe suport hârtie”, declară Dana Sîntejudean, director general Edenred România & Moldova.

Angajații beneficiari de carduri de masă Edenred în România au realizat în 2018 peste 31.64 milioane de tranzacții cu cardurile de masă la comercianții parteneri, iar peste 80% dintre acestea au fost contactless, rapiditatea tranzacțiilor fiind unul dintre principalele atribute apreciate de angajații români. La aceasta se adaugă siguranța fondurilor și flexibilitatea plăților.

„Pentru angajații de azi, în special pentru cei din generațiile tinere, este foarte important ca beneficiile extrasalariale să se plieze pe stilul lor de viață. Cardurile de masă și plățile mobile sunt moderne, elegante, sunt mult mai simplu de folosit și permit control rapid asupra fondurilor. Suntem încântați că marcăm azi startul beneficiilor extrasalariale digitale în Republica Moldova ”, adaugă Dana Sîntejudean.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW