2.1 C
București
duminică, 29 noiembrie

Emil Hurezeanu: România aderă la Schengen în luna iunie

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a declarat joi că, probabil, la Summitul UE, care va avea loc în luna iunie, la Bruxelles, se va anunța intarea României în Spațiul Schengen, cu aeroporturile, informeaza B1TV.

,,Probabil şi UE are erorile ei, probabil şi-a autonomizat în aceşti mulţi de funcţionare nişte nuclee de putere care par mai depărtate de statele membre şi de cetăţeni, dar suma, la capăt, când tragem linia, ne obligă pe noi, românii, să constatăm că în ultimii 10-12 ani facem parte din cea mai bună constelaţie statală, regională, federativă, de alianţă pe care am avut-o vreodată. Am fost egalii Franţei şi suntem egalii Franţei, ai Germaniei. Probabil la summitul din iunie se va anunţa şi o primă intrare în Schengen, cu aeroporturile. Se mai opune domnul Rutte?! Nicăieri nu e pace, nu domneşte armonia şi nu e bătaie de flori la şosea”, a declarat Emil Hurezeanu, la postul Digi 24. 

Declaratiile diplomatului roman vin în contextul în care joi, înaintea Summitului UE de la Sibiu, premierul Olandei, Mark Rutte, a afirmat că România nu este pregătită să adere la Spatiul Schengen.

„Când vă veţi conforma tuturor regulilor statului de drept, democraţiei. Nu mergeţi în direcţia corectă în acest moment”, a răspuns oficialul olandez, întrebat de jurnaliști când va fi România pregătită să fie admisă în Schengen, mai noteaza sursa citata.


 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW