Emmanuel Macron către Ericsson, Volvo și Unilever: „Rămâneți aici, nu plecați!”

Franța și Germania au dat luni o declarație comună, anunțând că vor proteja industria europeană

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a oferit luni la Palatul Elysee un dineu unor întreprinzători europeni între care și giganții Ericsson, Volvo și Unilever. La eveniment, Macron a vrut să le transmită un mesaj: „Rămâneți aici, nu plecați!

Ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, a afirmat marți la o conferință de presă că „SUA își dezvoltă industria locală, iar noi trebuie să apărăm ferm interesele firmelor europene.”

Această declarație arată că, în prezent, politicienii francezi și chiar europeni sunt mai îngrijorați decât în orice moment din istoria recentă că firmele vor părăsi Europa, iar sistemul industrial european va fi „emigra” către SUA.

Firmele europene se confruntă cu o criză puternică din cauza scumpirii energiei și creșterea costurilor producției. În schimb, prețurile la energie în SUA sunt relativ stabile. În plus, guvernul american acordă subvenții firmelor care activează în SUA.

În acest sens, administrația americană a elaborat în luna august „Actul de reducere a inflației”. Prin acesta, SUA acordă subvenții mari firmelor locale producătoare de autovehicule electrice, excluzând firmele care au producția în UE, Asia și alte țări.

Președintele Macron a criticat SUA, spunând că aplică un „protecționism comercial”. Și alți oficiali ai UE au criticat America pentru că încalcă regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

Strategia „America first” începe să îndepărteze SUA de aliații săi tradiționali, iar țările europene acționează pentru găsirea unei autonomii strategice. Dineul de la Palatul Elysee a fost un semnal clar în acest sens.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW