joi, 9 iulie, 2020
17.9 C
București

Emmanuel Macron pledează pentru «reinventarea» Politicii Agricole Comune

Pericolul pentru agricultura noastră, a subliniat Emmanuel Macron în discursul rostit în deschiderea Salonului Agriculturii din Paris, nu sunt fructele spaniole, ci faptul că animalele noastre sunt hrănite cu soia modificată genetic importată, iar prețul cărnii noastre de pasăre depinde de același factor… Pericolul nu este în Europa, ci dependența noastră de alte puteri, a spus, pe un ton ferm, președintele Macron. El a chemat la «reinventarea» PAC pentru a apăra «suveranitatea alimentară» a Europei.

Spre deosebire de predecesorii săi, Emmanuel Macron nu a venit să asiste la primul muls al vacilor. El a prevăzut începerea vizitei sale la Salonul Agriculturii cu un discurs în fața a peste 500 de persoane, din care jumătate au fost tineri agricultori europeni. A fost un discurs axat pe chestiunea Politicii Agricole Comune europene. Emmanuel Macron a lansat apelul la «reinventarea» PAC, în condițiile în care, spunea el, «Europa agricolă de azi este amenințată din exterior», în special de mari puteri precum Statele Unite, Rusia sau China, dar și «din interior». «Fără PAC», a subliniat de asemenea președintele Franței, «consumatorii europeni nu pot beneficia de o alimentație accesibilă și de calitate». Reporterii presei franceze prezenți la vizita făcută de Macron la Salonul Agriculturii au remarcat reacțiile pline de îngrijorare ale agricultorilor francezi legate în special de prețuri. «Ne veți ajuta cu adevărat?», a întrebat un tânăr agricultor. «Sunt bune vorbele, dar așteptăm fapte. Vreau să am încredere în dumneavoastră, dar aștept faptele întrucât trăim vremuri grele», a continuat tânărul agricultor, citat de RFI.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sesiunea plenară a Parlamentului European, la Bruxelles. În dezbatere, prioritățile președinției germane a UE în următoarele șase luni

Miercuri, 8 iulie, la Bruxelles au început lucrările unei sesiuni plenare cruciale a forului legislativ europen, în...

Another Round, un film pentru care cinefilii merită să aştepte sfârşitul de an

După cum se ştie, ”Another Round” (Druk în original, sau Drunk în lb. engleză), cel mai recent...

Anul premierelor la TIFF, în Zilele Filmului Românesc

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a...

Cea de-a VIII-a ediție SoNoRo Conac – “Pe aripile vântului”

Anul acesta, turneul SoNoRo Conac ajunge la cea de-a VIII-a ediție și invită publicul iubitor de muzică...