Endava închiriază 12.500 mp în proiectul office U-Center dezvoltat de Forte Partners

  • Lucrările de construcție pentru U-Center, proiect al cărui antreprenor general este compania Bog`Art, au fost demarate în prima jumătate a acestui an.

Forte Partners anunță închirierea a 12.500 de metri pătrați de spații de birouri către compania britanică de software Endava, în prima fază a proiectului office U-Center .

Centrul din București a crescut foarte repede în ultimii ani, ajungând să fie unul dintre cele mai mari centre de livrare Endava la nivel global”, declară Roxana Cîrcu, Delivery Unit Manager Endava București. „Cu peste 800 de angajați în zona de arhitectură software, programatori, testeri, specialiști în zona de date, analiști de business, manageri de proiect și consultanți CRM, echipa de aici avea nevoie de un spațiu comun în care să își desfășoare activitatea. Consolidarea operațiunilor într-o singură clădire aflată într-o zonă ușor accesibilă, cu spații verzi, zone de relaxare și alte facilități în apropiereface parte din direcția noastră strategică de a îmbunătăți mediul de lucru pentru angajații Endava.

Proiectul office U-Center, cu o valoare de piață de 200 de milioane de euro, va avea un regim de înălțime 2S+P+8 etaje pentru faza I a proiectului, o suprafață totală închiriabilă de 63.000 de metri pătrați și va fi dezvoltat în două faze. Prima dintre ele va fi finalizată în 2021, iar cea de-a doua – în 2022.

Geo Mărgescu, cofondator și CEO al Forte Partners.

Pentru Forte Partners, contractul semnat cu Endava reprezintă o confirmare a strategiei noastre de a crea, în zona Tineretului, un nou hub office reprezentativ pentru București”, declară Geo Mărgescu, cofondator și CEO al Forte Partners. „Am desemnat Bog`Art, o companie cu experiență semnificativă în construcția de proiecte de birouri, ca antreprenor general pentru U-Center. Astfel, ne-am asigurat că arhitectura și funcționalitatea proiectului vor fi pe primul loc, la fel ca în cazul tuturor proiectelor noastre. Ca întotdeauna, ne asigurăm că proiectul va fi edificat cu atenție și grijă atât la spațiile de lucru și cele comune pentru angajați – de la spații verzi, la zonele de relaxare, cantine – , la calitatea aerului sau la modul în care este utilizată lumina naturală, cât și la nevoile comunității locale.”

Proiectul office U-Center, cu o pondere de 30% a spațiilor verzi în suprafața totală a ariilor comune, va facilita legătura dintre Parcul Carol și Parcul Tineretului, prin spațiul comun dintre cele două faze de dezvoltare, gândit ca parte a viitoarei Centuri Verzi a Bucureștiului.

Situat pe Calea Șerban Vodă, la mică distanță de stația de metrou Tineretului și cu acces facil la mijloace de transport în comun de suprafață (tramvai, autobuz), proiectul office U-Center va avea și o componentă de retail la parter și este dezvoltat conform strategiei Forte Partners de a construi proiecte office acolo unde există deja rezidențial și de a dezvolta proiecte rezidențiale acolo unde sunt deja hub-uri office consacrate. Această strategie este bazată pe ideea de a avea la un loc toate facilitățile și caracteristicile unui trai urban modern și confortabil, în clădiri sustenabile și eficiente energetic, cu acces ușor la mijloacele de transport în comun, magazine și alte facilități sociale.

Despre Forte Partners

Forte Partners, fondat în 2014, este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piață. Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial, și are în curs de dezvoltare proiecte de încă 200 de milioane de euro.

Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building și The Bridge 1, The Bridge 2 precum și proiectul rezidențial Londra 27 și are în derulare proiectul rezidențial Aviației Park, clădirea The Bridge 3, inițiativa Sector 0 – proiecte office premium destinate profesiilor creative în centrul Bucureștiului – și U-Center. Proiectele Forte Partners au primit recunoaștere națională și internațională pentru calitatea arhitecturii – Londra 27 a obținut premiul ”Arhitectura locuinței” la Anuala de Arhitectură 2017, iar Ștefan cel Mare Building a primit The American Architecture Prize 2017 și Best Small Office Development of the Year. Pentru mai multe informații despre Forte Partners, vizitați website-ul companiei: www.fortepartners.ro.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW