Una dintre principalele dileme atunci când vine vorba de birocrație este conturarea corectă a dosarului de documente pentru un anumit obiectiv. Care sunt actele necesare? Cum intru în posesia acestora? Este nevoie de formate originale sau pot folosi și copii? Aceste întrebări își găsesc cu greu un răspuns și de aceea este important să știi la cine să apelezi pentru a obține claritate și certitudine în aceste demersuri. Dacă ai nevoie de extras de carte funciara în acțiunile pe care le deprinzi sau cum faci rost de acesta într-un timp foarte scurt, poți afla de la echipa cartefunciara-cadastru.ro.
Ce este un extras de carte funciară?
Conform Legii Cadastrului și a Publicității Imobiliare, extrasul de carte funciară reprezintă un document care prezintă situația cadastral – juridică a unui imobil, de la momentul dat. Mai exact, orice informație cu privire la suprafața proprietății, limite, drepturi de uzufruct, descrierea generală a imobilului sau eventuale sarcini existente asupra acestuia sunt consemnate în extras. Prin acesta se asigură libertatea de informare a publicului larg cu privire la toate imobilele existente pe teritoriul României, pentru a facilita procese viitoare de vânzare, înstrăinare sau modificare a unuia dintre acestea.
Importanța extrasului de carte funciară
Dat fiind faptul că în extrasul de carte funciară sunt menționate toate detaliile cu privire la un imobil, este un document foarte util într-o multitudine de procese care privesc în mod direct proprietatea dată sau proprietarul. De la vânzarea sau închirierea unui imobil, modificări aduse asupra acestuia, racordări la utilități publice, la realizarea unor vize de flotant temporare sau reînnoirea documentelor personale ale proprietarului, extrasul de carte funciară poate deveni un document cheie în facilitarea acestor demersuri.
În cazul reînnoirii cărții de identitate a proprietarului unui imobil, extrasul de carte funciară devine necesar pentru a stabili cu exactitate adresa de domiciliu a acestuia. În document este menționată în detaliu adresa completă a imobilului, plus numele proprietarului, ceea ce va facilita schimbarea buletinului. În lipsa acestor date, procesul poate fi îngreunat sau chiar imposibil de realizat, motiv pentru care este important să adaugi și acest document la dosarul tău, chiar dacă poate nu este menționat în lista de acte indicate de sediul de evidență a populației la care ești înregistrat.
Cum obții extrasul de carte funciară?
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară este instituția care administrează aceste documente și căreia trebuie să te adresezi pentru eliberarea extrasului sau unei copii a acestuia. Deși extrasul de carte funciară pentru informare este accesibil oricui, chiar dacă nu este proprietarul imobilului, pentru celelalte două variante, in extenso și pentru autentificare, ai nevoie de cerere și aprobare pentru eliberare. Un proces birocratic dificil și anevoios, eliberarea de documente poate deveni mult mai ușoară cu ajutorul serviciilor cartefunciara.cadastru.ro.
Pentru că extrasele de carte funciară sunt documente aflate în arhiva ANCPI, echipa Cartefunciară-Cadastru va efectua întreg demersul de eliberare a acestuia în locul tău, în așa fel încât să poți intra în posesia sa într-un timp foarte scurt și fără bătăi de cap. Tot ce trebuie să faci pentru a accesa serviciile oferite de cartefunciara.cadastru.ro este să intri pe site și să completezi cererea de eliberare cu datele solicitate în formularul tipizat. Pentru a te asigura că furnizezi datele corect, poți folosi extrase mai vechi sau contracte ale imobilului care conțin toate informațiile necesare. În 1-2 zile lucrătoare vei primi extrasul de carte funciară online, cu toate actualizările apărute de-a lungul timpului asupra imobilului dat.
Intri mai ușor în posesia documentelor de care ai nevoie urgent cu ajutorul serviciilor oferite de cartefunciara.cadastru.ro!