20.4 C
București
joi, 13 mai

Esti incepator pe bicicleta fitness? Iata cateva indicatii pretioase!

Eforturile pe care le putem face pentru a ne mentine silueta sau pentru a sublinia cateva trasaturi frumoase ale fizicului sunt de multe feluri, printre care si dietele, tratamentele medicamentoase sau interventiile medicale. Cu toate acestea, cele mai multe rezultate pozitive in acest sens pot fi atinse prin intreprinderea activitatilor sportive in mod regulat. Astfel, o bicicleta fitness folosita in confortul casei tale sau chiar la birou te poate ajuta sa “dai jos” cateva kilograme si poate scurta simtitor timpul pe care trebuie sa il aloci antrenamentelor zilnice.

Desi te poti bucura de beneficiile activitatilor cardio si atunci cand mergi, alergi sau pedalezi in aer liber, bicicleta fitness este in mod cert o optiune mult mai confortabila. Pe deasupra, prin intermediul diverselor tipuri de antrenament pe care acest aparat ti le ofera vei putea controla perfect procesul de acomodare cu efortul fizic sustinut. Atunci cand esti la inceput, activitatea sportiva zilnica va parea un demers cu grad ridicat de dificultate, motiv pentru care este indicat sa incepi cu cateva minute de exercitii pe zi si sa cresti acest interval in functie de gradul corpului tau de adaptare la efort.

La scurt timp dupa inceperea activitatii fizice, bicicleta fitness se va dovedi un aparat extrem de eficace in cazul in care programele tale de antrenament vor fi presarate cu provocari si exercitii variate. Pe langa rutinele pre-setate in memoria consolei digitale a bicicletei tale, vei putea apela si la exercitii de tip HIIT sau Tabata, rutine care te vor solicita la maximum si te vor apropia foarte rapid de rezultatele si obiectivele pe care le urmaresti. Pana atunci, insa, iata cateva dintre beneficiile de care te vei bucura chiar din momentul in care incepi sa folosesti noua ta bicicleta fitness:

Pozitie comoda. Multumita pozitiei pe care trebuie sa o mentii in timpul exercitiilor, vei putea face efort fizic fara a solicita coloana vertebrala sau musculatura spatelui.

Impact redus. Datorita lipsei impactului repetat si socurilor constante, articulatiile nu vor fi solicitate precum se intampla in cazul alergarii. Astfel, poti exersa in voie pe bicicleta fitness chiar daca ai mici probleme cu gleznele, genunchii sau soldurile.

Intarirea genunchilor. Pedalarea contribuie la hidratarea naturala a articulatiilor si intareste musculatura din jurul genunchilor, astfel incat vei avea mai multa siguranta si putere la nivelul picioarelor.

Varietate. Majoritatea modelelor de bicicleta fitness permit ajustarea rezistentei la pedalare si pun la dispozitia utilizatorului programe variate de antrenament dezvoltate dupa obiectivele pe care le vizezi.

Dupa ce ai gasit modelul ce corespunde stilului si necesitatilor tale, iata cateva indicatii referitoare la cum sa pregatesti bicicleta fitness pentru folosirea corecta si confortabila:

– daca esti la prima utilizare, citeste cartea tehnica a aparatului si familiarizeaza-te cu comenzile pentru cateva minute;

– potriveste inaltimea sezutului: pozitioneaza-te langa bicicleta si inalta sau coboara saua pana la nivelul soldurilor tale;

– departeaza sau apropie ghidonul pentru a gasi o pozitie comoda de-a lungul antrenamentului (nici prea aplecat, nici drept);

– asigura-te ca genunchiul este foarte putin indoit atunci cand duci pedala pana in cel mai departat punct (5-10 grade) pentru a te feri de accidentari;

– incepe orice antrenament cu 5 minute de incalzire: pedaleaza la o rezistenta mica;

– termina fiecare antrenament cu 5 minute de revenire si stretching al picioarelor;

– in cazul in care vrei sa modifici un antrenament, indiferent de tipul acestuia, poti schimba numarul de serii sau gradul de efort depus, insa nu elimina niciodata incalzirea si, respectiv, revenirea;

– mentine corpul hidratat – nu uita niciodata sticla cu apa.

Daca ai decis ca a venit vremea sa faci o schimbare in viata ta prin sport, alege-ti modelul ideal de bicicleta fitness din gama variata de aparate, accesorii si echipament sportiv disponibila pe Sport-Mag si bucura-te de livrare rapida si cel mai bun raport calitate-pret!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW