13.5 C
București
luni, 19 octombrie

Facebook va lua noi măsuri împotriva dezinformării înainte de alegerile din SUA din 2020

Compania Facebook a declarat că va lua noi măsuri pentru combaterea dezinformării înaintea alegerilor prezidenţiale ce urmează să aibă loc în SUA în 2020.
Anunţul a fost făcut în aceeaşi zi cu anunţarea ştergerii unor conturi de Instagram din Rusia care vizau alegători americani, transmite reuters.com, citat de b1.ro.
Mai precis, Facebook a spus că a suspendat și trei rețele separate operate din Iran. Rețeaua rusă „a arătat câteva legături” cu Agenția de Cercetare a Internetului din Rusia (IRA), a declarat compania.
“Vedem că această operațiune vizează în mare parte dezbaterea publică a SUA și se implică într-un fel în probleme politice care sunt provocatoare și uneori divizibile în SUA”, a declarat Nathaniel Gleicher, șeful politicii de cibersecuritate Facebook.
„Ori de câte ori faci asta, o parte din ceea ce te angajezi sunt subiecte care vor conta pentru alegeri. Dar nu pot spune exact care a fost scopul lor”, a adăugat el.
Oficialii americani de securitate au avertizat că Rusia, Iranul și alte țări ar putea încerca să influențeze rezultatul votului prezidențial de anul viitor. Oficialii spun că sunt în alertă ridicată pentru semnele campaniilor de influență străină pe rețelele de socializare.
Moscova și Teheran au negat în repetate rânduri acuzațiile.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW