15.7 C
București
joi, 4 martie

Facebook vrea să creeze o criptomonedă care să permită transferuri de bani pe WhatsApp

Se anunţă schimbări majore la Facebook. 
Gigantul fondat de Mark Zuckerberg lucrează la dezvoltarea unei criptomonede care le va permite utilizatorilor să transfere bani prin aplicaţia WhatsApp, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Serviciul urmează să fie testat prima dată pe piaţa din India, acolo unde WhatsApp are peste 200 de milioane de utilizatori.
Potrivit surselor, Facebook dezvoltă un stablecoin – un tip de monedă digitală legată de valoarea dolarului american – pentru a minimiza volatilitatea din tranzacţii, 

Gigantul american este totuşi departe de lansarea monedei digitale, deoarece încă se lucrează la strategia din spatele proiectului şi mecanismul prin care va funcţiona, scrie zf.ro.

Era de aşteptat ca Facebook să intre în serviciile financiare, după ce compania l-a angajat pe fostul preşedinte al PayPal, David Marcus, pentru a conduce aplicaţia Messenger încă din 2014.

Marcus a devenit şeful diviziei iniţiativelor pe blockchain în cadrul companiei, care nu au fost discutate public încă.

Nu toţi internauţii privesc însă cu ochi buni intenţia Facebook de intrare pe piaţa criptomonedelor.

“Facebook lucrează la crearea unei criptomonede care va permite utilizatorilor să transfere bani pe aplicația de mesagerie WhatsApp.
Avem minim un scandal pe lună de obicei legat de cum vindem datele utilizatorilor? Avem un CEO alunecos, mincinos, jenant de penibil? Avem un CFO care nu e dat afară pentru că e o femeie și nu se face? Știi ce ne trebuie? O CRYPTOMONEDĂ!!!
Dap, așa s-au gândit ei. Bine, de fapt s-au gândit la “ce să mai anunțăm ca să lase investitorii CEO-ul în pace? ce e buzzword zilele astea? crypto!!!”
Trebuie să fii complet bătut în cap (sau jurnalist român de tehnologie) să crezi că treaba asta va avea vreodată succes”, scrie Zoso pe blogul său.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW