1.2 C
București
duminică, 7 martie

Faci cumpărături online? Fii atentă la următoarele 5 reguli!

Cine nu iubește cumpărăturile online? Nu trebuie să pierzi vremea în trafic, nu ești nevoită să cauți minute în șir un loc de parcare și magazinele online sunt deschise 24/7. În plus, poți compara cu ușurință prețurile și poți citi recenziile celor care deja au folosit produsul pe care ți-l dorești. Pare imaginea perfectă, nu-i așa?

Ei bine, nu e. Cu toate avantajele enumerate mai sus (pe lângă multe altele), există și numeroase dezavantaje. Multe persoane au pierdut sume semnificative de bani din cauza faptului că nu au acordat atenție unor reguli de bază atunci când au „vizitat” magazinele online. Fie că te gândești să cumperi o pereche de ghete pentru damă din piele naturală, fie că ai nevoie de un nou laptop, trebuie să fii vigilentă pentru a ocoli orice probleme ar putea apărea.

Îți prezentăm în continuare 5 reguli pe care trebuie să le respecți atunci când cumperi produse online

  1. Uită-te după lacăt

Acel lacăt din dreptul adresei web indică conexiunea sigură și criptarea datelor. Pe lângă lacăt, adresa va începe cu „https” în loc de „http”. Acel „s” provine de la „secure”, adică „sigur”, „protejat”. Cu ajutorul lacătului te asiguri că datele precum adresa, numărul de telefon, informațiile cardului (în cazul în care plătești online) nu vor fi furate și folosite de către alte persoane.

  1. Cumpără mereu de acasă

Evită să folosești conexiunile publice de Wi-Fi (din cafenele, autobuze, magazine). Cineva îți poate urmări datele și le poate folosi apoi după bunul plac. Așteaptă până când ajungi acasă pentru a finaliza orice tranzacție, cu toate că poți rata o ofertă care are termen de expirare. Nu îți face griji, cu siguranță va apărea alta!

  1. Informează-te constant

Verifică întotdeauna reputația și istoricul firmelor care comercializează produse online. Citește recenziile celorlalți clienți și analizează problemele pe care ei le-au întâmpinat. Mai mult decât atât, acordă atenție sporită descrierii produsului și interesează-te de costul transportului, politica de retur și care sunt modalitățile de plată acceptate.

Poți oricând să trimiți un mesaj direct firmei dacă ai vreo nelămurire. Firmele serioase au un departament de relații cu clienții, ceea ce înseamnă că trebuie să primești un răspuns în timp util.

  1. Actualizează-ți dispozitivele

O regulă adesea ignorată, dar care face o diferență uriașă. Actualizările de software îmbunătățesc securitatea dispozitivului și te ajută pe tine să îți păstrezi datele în siguranță. Când mai primești o notificare pe telefon, laptop sau alt dispozitiv legat de actualizarea software-ului, nu o ignora.

  1. Evită ofertele care par „prea frumoase ca să fie adevărate”

Unul dintre cele mai importante motive pentru care oamenii preferă cumpărăturile online sunt ofertele pe care nu le pot găsi în magazinele fizice. Însă, dacă prețul este prea mic, trebuie să îți pui câteva întrebări în legătură cu autenticitatea și legitimitatea – atât a produsului, cât și a magazinului online. Încearcă să ocolești site-urile suspicioase și rămâi la cele pe care le-ai folosit și în trecut. 

Pe lângă înșelătoriile care pot apărea în cazul cumpărăturilor, fraudele în mediul online pot lua multe alte forme. Așadar, nu uita să fii mereu vigilentă și să urmezi regulile de bază enumerate mai sus!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW