Familia lui George Floyd obține despăgubiri în valoare de 27 milioane dolari

Este bine cunoscut modul în care și-a pierdut viața afro-americanul George Floyd, arestat la Minneapolis de către patru polițiști, în iunie 2020. În ciuda strigătelor acestuia, unul dintre polițiști l-a ucis prin presarea grumazului cu genunchiul. Familia lui Floyd a depus plângere contra municipalității și a agenților de poliție implicați. Marțea trecută a început procesul polițistului vinovat, în condițiile unei tensiuni fără precedent în orașul respectiv, unde populația de culoare s-a aflat pe punctul de a exploda din nou.

Vineri, 12 martie, avocații angajați de familia lui George Floyd au anunțat că s-a ajuns la un acord cu orașul Minneapolis privind acordarea unei despăgubiri de 27 milioane de dolari. Într-un comunicat, avocații relevă că „acest acord à l’amiable este fără precedent în istoria Statelor Unite, realizat într-o procedură privitoare la drepturile fundamentale ale omului declanșată pentru o moarte comisă din greșeală”. Familia lui George Floyd depusese o plângere în civil în iunie 2020 împotriva municipalității și a celor patru polițiști implicați în moartea lui Floyd, dar împotriva celui care l-a ucis pe afro-american a fost intentat procesul penal care a început marțea trecută.

Foto: By Lorie Shaull – https://www.flickr.com/photos/number7cloud/49943807607/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=90724271

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW