Faţă de anul trecut, creştere pe linie în comerţul cu autovehicule şi la serviciile prestate populaţiei

În luna ianuarie 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna decembrie 2021, ca serie brută cu 19,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,2%, potrivit INS.

– Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei în luna ianuarie 2022 față de luna decembrie 2021, a scăzut, atât ca serie brută cu 12,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%.

– Faţă de luna ianuarie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în luna ianuarie 2022 atât ca serie brută cu 9,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,7%.

– Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna ianuarie 2021, a crescut, în luna ianuarie 2022, atât ca serie brută cu 39,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 51,1%.

Ianuarie 2022 comparativ cu decembrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 19,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-22,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-17,7%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,8%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-9,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 12,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-39,4%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-24,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-24,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,4%) și la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,2%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,5%.

Ianuarie 2022 comparativ cu ianuarie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2022, comparativ cu luna ianuarie 2021, a înregistrat o creştere cu 9,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,4%), comerţul cu autovehicule (+10,8%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,7%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022, a înregistrat o creştere cu 3,7% faţă de luna ianuarie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 39,4% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2021, datorită creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+43,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+40,1%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+21,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+19,7%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+13,9%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2022 a crescut cu 51,1%, comparativ cu luna ianuarie 2021.

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Indicii de volum ai cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete şi serviciile de piaţă prestate populaţiei sunt indici de tip Laspeyres şi sunt calculaţi în condiţii metodologice şi de preţuri comparabile.

Pentru exprimarea valorilor din perioada curentă în preţurile perioadei de referinţă se utilizează indici de preţuri deflatori (indicele preţurilor de consum). Primii indici obţinuţi sunt la nivel de clasă/grupă CAEN Rev.2 apoi prin agregări succesive se obţin indici la niveluri agregate. Ponderile utilizate la agregare sunt calculate pe baza cifrei de afaceri conform rezultatelor Anchetei Structurale în întreprinderi din anul de referinţă (2015).

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW