duminică, 31 mai, 2020
11.4 C
București

Filmul-eveniment Leto/O vară rock’n’roll – de vineri pe ecrane

Filmul-eveniment al regizorului rus Kirill Serebrennikov, ajunge în cinematografele din București și din alte 15 orașe începând cu 12 aprilie.

Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, Leto / O vară rock’n’roll vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii ’80, Viktor Ţoi (Teo Yoo), realizând astfel un portret de excepție al scenei rock underground din Leningradul acelor ani. Distribuția îi mai include pe Irina Starshenbaum, Roman Bilyk, Anton Adasinsky.

Pelicula a avut premiera anul trecut la Cannes, unde a luat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră. Kirill Serebrennikov a câștigat recent trofeul Nika pentru cel mai bun regizor în cadrul galei premiilor Academiei Ruse de Film, unde Teo Yoo a fost declarat „Descoperirea anului.”

Kirill Serebrennikov este considerat unul dintre cei mai talentați regizori de teatru și film din Rusia. Acesta s-a făcut remarcat în 2008 cu Yuri’s Day, triplu premiat la Locarno. În 2012 a fost prezent în competiție la Veneția cu Betrayal, iar în 2016, (M)ucenicul  a fost selectat în competiția Un Certain Regardla Cannes.

Kirill Serebrennikov a fost reținut la Sankt Petersburg în august 2017, în timp ce filma Leto / O vară rock’n’roll, fiind acuzat de deturnare de fonduri și pus sub arest la domiciliu. Comunitatea artistică internațională a reacționat, acuzând autoritățile ruse că urmăresc sancționarea persoanelor critice la adresa regimului Putin. Serebrennikov a fost eliberat în 8 aprilie, după un an și jumătate de arest la domiciliu, dar nu are voie să părăsească țara. Leto / O vară rock’n’roll este distribuit în România de Transilvania Film.

În România, filmul va rula în următoarele cinematografe:

București: Băneasa Grand Cinema & More, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Mega Mall, Cinema City Sun Plaza, Cine Globe Titan, Cinemateca Union, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa

Arad: Cinema Arta

Botoșani: Cine Globe,Cinema Unirea

Brașov: Cinema One, Cinemateca Patria

Cluj: Cinema City Iulius Mall, Cinema Victoria

Constanța: Cityplex, Cinema City Constanța City Park

Craiova: Cinema Modern, Cinema Patria

Focșani: Cinema Balada 

Gura Humorului: Casa de Cultură

Iași: Cinema Ateneu 

Lugoj: Cinema Bela Lugosi

Odobești: Casa de Cultură 

Pitești: Cinema Trivale, Cinema Sebastian Papaiani

Ploiești: Cinema City Ploiești Shopping City

Sfântu Gheorghe: Cinema Arta by Cityplex

Târgu-Jiu: Cinema Sergiu Nicolaescu

Timișoara: Cinema City Timișoara Shopping City

Leto este, strict personal, cel mai frumos film de cinema pe care l-am văzut în ultimii ani...Reușind să redea frumosul, Leto reușește să spună și cel mai incomod dintre adevăruri: despre cum puterea marginalizează și ucide, fie și din culpă, mereu și oriunde, frumusețea. Leto e o capodoperă.” (Andrei Crăciun, Ziarul Metropolis).

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Haos în America. Proteste violente împotriva asasinării lui George Floyd. Revine în atenție o problemă sistemică – cea a segregaţiei populației de culoare

Declanșate la începutul săptămânii trecute, după asasinarea de către un polițist alb a bărbatului de culoare George...

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa "pune capăt" relațiilor cu Organizația...

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...