miercuri, 27 mai, 2020
12.8 C
București

Finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din sectorul 3 – FE 79”

Sectorul 3 al Municipiului București anunță începerea activităților proiectului „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din sectorul 3 – FE 79’’ Cod SMIS 117795. Proiectul se implementează prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Regio Programul Operațional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, prioritatea de investiție 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizări energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea A „Clădiri rezidențiale”.

Sectorul 3 al Municipiului București a încheiat în data de 30.05.2018 un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București – Ilfov, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul regiunii București – Ilfov.

Obiectivul proiectului este creșterea eficienței energetice a 10 clădiri rezidențiale din Sectorul 3 al Municipiului București și promovarea unei economii mai eficiente.

Rezultatele planificate pun accent pe scăderea consumului anual specific de energie, protejarea mediului înconjurător prin sprijinirea eicienței energetice, diminuarea consumului anual pentru încălzire și reducerea consumului anual de energie primară.

Proiectul se derulează în localitatea București, Sectorul 3, cheltuielile fiind eligibile începând cu 30.05.2018 finalizarea estimativă fiind 31.10.2019. Valoarea totala este de 22.746.105,73 RON din care finanțarea nerambursabilă (FEDR) de 10.368.333,43 RON și bugetul de stat este 2.592.083,36 RON.

Pentru detalii suplimentare: Doamna Marilena Dimciana UZUN – Manager de proiect. Tel: 021/318.03.23 interior 147, mail: strategii@primarie3.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...