7.6 C
București
sâmbătă, 24 octombrie

Firea îl acuză pe Liviu Dragnea că o apără pe Carmen Dan

După ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, la Antena 3, că „jandarmii şi-au făcut datoria” la protestul diasporei din 10 august, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat şi a spus că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august nu a fost în conformitate cu standardele, iar dacă Dragnea ar recunoaște aceste lucruri, Carmen Dan ar trebui să plece de la minister.

„Vrea să o apere până în pânzele albe pe doamna Dan, pe care el a propus-o, iniţial ca premier, ulterior ca ministru de Interne, şi, practic, o recunoaştere a faptului că ceea ce s-a întâmplat la 10 august nu a fost chiar în totalitate conform cu standardele pe care chiar Jandarmeria şi le-a impus anterior. Ar însemna ca dumnealui să deconteze politic şi doamna Dan să plece de la minister, şi nu vrea să ducă discuţiile în această direcţie”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Digi24.

De asemenea, aceasta a mai spus că între cei doi există o „relaţie personală apropiată”, iar Liviu Dragnea ,,nu doreşte să aducă nicio atingere activităţii doamnei ministru”.

„Eu pot să spun ceea ce ştiu din anumite întâlniri la care am fost martor sau am auzit anumite discuţii. Ştiu că doamna Dan se sfătuieşte foarte mult cu domnul Dragnea, s-a sfătuit şi cred că se mai sfătuieşte, şi dată fiind această relaţie personală apropiată, domnul Dragnea nu doreşte să aducă nicio atingere activităţii doamnei ministru, câtă vreme domnia sa şi-a luat concediu, a anunţat şi presa, a fost toată noaptea la minister, a doua zi s-a aflat şi a anunţat că s-a întors. Se pun în discuţie următorii termeni: dacă Jandarmeria a intervenit corect şi legal pentru evacuarea Pieţei, în sensul de a apăra Guvernul României, trebuie să apere clădirea şi să o facă în continuare cu orice instituţie democratică a statului. (…) cum s-a procedat mai departe, care au fost etapele, ordinele de intervenţie, aceste lucruri trebuie să fie analizate şi cercetate ulterior, pentru că noi nu avem acces la aceste informaţii, pentru că au caracter de secret de serviciu şi nu putem să ştim ce ordine s-au dat şi care a fost cadenţa acestora. Noi ştim doar rezultatul, şi anume că pe străzile Capitalei s-a ajuns la acea încordare teribilă între forţele de ordine şi manifestanţi şi că presa internaţională a difuzat, din nefericire pentru noi, acele imagini”, a mai explicat Gabriela Firea.

Dragnea le ia apărarea jandarmilor: ,,N-au acţionat ilegal, jandarmii
şi-au făcut datoria”

Potrivit liderului PSD, Jandarmeria Română a acţionat legal, respectând legislaţia, la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei. ,,Jandarmii şi-au făcut datoria, n-au reacţionat absolut deloc înainte să înceapă violenţele”, a mai spus Dragnea.

,,Tot PSD-ul, în frunte cu mine, am spus: nu putem vorbi de o vină pentru că eu sunt absolut convins că, în 10 august, instituţiile statului n-au greşit cu nimic, n-au acţionat ilegal, jandarmii şi-au făcut datoria, n-au reacţionat absolut deloc înainte să înceapă violenţele. Reacţiile şi toate acţiunile le-au făcut respectând legislaţia şi respectând regulamentele, şi cu avertizări suficiente, dar PSD ce trebuia să facă? Să o demită pe Carmen Dan spunând că ce? Că PSD i-a adus şi pe cei violenţi în stradă, că PSD le-a pus la ăia pietre de caldarâm cu care au dat în jandarmi? Noi, pe 10 august, am avut suficiente elemente, sunt suficiente elemente ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat. Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern”, a conchis Dragnea, citat de Adevărul.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW