duminică, 9 august, 2020
32.6 C
București

Firmele continuă să primească bonificație de 10% la plata impozitului

Guvernul a prelungit posibilitatea ca firmele să beneficieze de bonificaţia de 10% la plata impozitului către stat, dacă efectuerază plata înainte de termenul scadent.

Iniţial, pe perioada pandemiei, firmele au beneficiat de o bonificaţie de 10% la plata impozitului pe venitul microîntreprinderilor şi la plata impozitului pe profit.

Prevederea era stipulată în OUG nr. 33/2020 şi se referea la primul termen de plată din anul 2020, respectiv 25 aprilie, pentru trimestrul anterior.

Recent, guvernul a venit cu OUG nr. 99/2020 prin care se acordă bonificaţia de 10% firmelor care îşi plătesc impozitele la următoarele termene scadente. Beneficiază de reducerea de impozit firmele care datorează impozit pe profit. Dar şi microîntreprinderile care datorează trimestrial impozitul pe venit vor plăti cu 10% mai puţin, dacă achită înainte de termenele legale.

Pentru venitul microîntreprinderilor, termenul de plată a impozitului pentru trimestrul al doilea al anului este 25 iulie. Având în vedere că data de 25 pică într-o zi nelucrătoare, termenul de plată se prelungeşte până luni, 27 iulie.

Microîntreprinderile datorează impozit pe venit în cuantum de 1% sau 3% din veniturile realizate, în funcţie de numărul de salariaţi. Firmele vor putea plăti impozitele cu o reducere de 10% şi la termenul de plată din octombrie, conform OUG nr. 99/2020. 

Firmele scapă, temporar, de executări silite. Acestea rămân suspendate până la toamnă

De asemenea, firmele mai beneficiază de păsuire din partea ANAF în ceea ce priveşte executarea silită, până spre finalul anului 2020. Sunt suspendate măsurile de executare silită până pe 25 octombrie 2020.

Până la data respectivă, Fiscul nu mai trimite somaţii şi nu mai face popriri pe conturi. Excepţie fac executările silite care rezultă din fapte penale (evaziune şi altele), executări ce au fost decise prin hotărâri judecătoreşti.  

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...

Uriașă manifestație anti-regim la Beirut. A fost atacat un minister

Corespondenții agențiilor internaționale de presă aflați în aceste zile la Beirut informează că, sâmbătă, o uriașă mulțime...