13.9 C
București
luni, 17 mai

Fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, vizat de o anchetă privind situația sa fiscală

Hunter, fiul președintelui ales Joe Biden, a făcut cunoscut miercuri, printr-un comunicat, că a aflat că face obiectul unei anchete federale în statul american Delaware referitoare la situaţia sa fiscală. Un eveniment pe care Donald Trump a încercat să-l speculeze prin toate mijloacele posibile de-a lungul campaniei electorale, calificând familia Biden drept „o întreprindere criminală”.

Investigațiile privindu-l pe fiul lui Biden, Hunter, au fost declanșate – ne amintim – în 2018, dar au rămas secrete pentru a nu influența votul la alegerile prezidențiale. Acum, când alegerile s-au terminat, anchetatorii au reluat cazul și la 8 decembrie anchetatorii au cerut audierea lui Hunter Binden.

Cine este Hunter Biden

De profesie avocat, un lobist în opinia unora „cu trecut discutabil”, Hunter Biden (50 de ani) este suspectat că nu și-a declarat toate veniturile obținute din activitățile sale financiare în China. Aflând că a fost reluată ancheta în cazul sau, Hunter a precizat în comunicatul său de miercuri că ia lucrurile în serios și dă asigurări că „o examinare profesionistă și obiectivă va demonstra că și-a gestionat legal afacerile”.

În faţa lui Donald Trump, la ultima dezbatere electorală televizată, Joe Biden a dezmințit orice implicare a sa în scandalul creat în jurul afacerilor fiului său. Trump a continuat însă să-l acuze de conflict de interese. Trump îl acuză pe Hunter Biden că s-a folosit de poziția tatălui său pentru a avea acces în China și în Ucraina. De altfel, președintele Trump s-a confruntat cu procedura de destituire după ce i-a cerut președintelui ucrainean să ancheteze afacerile în Ucraina ale fiului lui Biden, contracandidatul său în alegeri.

Presa americană, relevă un corespondent al RFI, este unanimă asupra unui punct: cazul Hunter Biden va fi un prim test pentru președinția Biden, în special în ce privește independența viitorului ministru al Justiției.

Fost procuror general ucrainean: justiția ucraineană nu are vreun rol în afacerea Hunter Biden

Iuri Lutsenko, fost procuror general al Ucrainei, în sarcina căruia s-a aflat cercetarea cazului Hunter Biden, susține, în declarații făcute pentru BBC și ziarul „Los Angeles Times”, că justiția ucraineană nu are de jucat un rol în ancheta deschisă contra lui în Statele Unite… „Dacă este deschisă o anchetă privindu-i pe Joe și Hunter Biden, ea privește Statele Unite și nicidecum Ucraina”, a mai spus Iuri Lutsenko. Acesta a mai relatat despre cererile insistente ale avocatului personal al lui Donald Trump, respectiv Rudolph Giuliani, persoană „obsedată” de posibile greșeli comise de Joe Biden și fiul său, folosibile în campania electorală. Iuri Lutsenko a precizat că, în fața absenței de probe referitoare la neregularități comise de Joe sau Hunter Biden, domnia sa „nu a lansat la vremea respectivă o anchetă pentru a răspunde intereselor unor personalități americane”.

Foto: By acaben – https://www.flickr.com/photos/35034346178@N01/3218619335/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81248529

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW