Florin Cîțu: „Împrumuturile prin PNRR se vor duce doar în investiții, nu în consum”

Andrei Vlad (b1.ro)

Miercuri, 6 iunie, Florin Cîțu a oferit noi comentarii despre PNRR. Premierul a subliniat faptul că sumele împrumutate prin acest program vor fi direcționate strict pentru investiții, într-un orizont de timp destul de scurt. 

„Un alt element care a fost dezbătut în spațiul public și care trebuie clarificat (n.r – este) «de ce luăm împrumuturi prin acest PNRR?». România are nevoie acută de investiții. Am investit anul trecut sume-record, continuăm să investim și anul acesta. Aceste împrumuturi pe care le luăm prin PNRR se vor duce doar în investiții”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „Investim foarte mult într-un termen foarte scurt”

Primul-ministru și-a asumat pentru următorii cinci ani investiții masive în domenii precum transporturi, educație și sănătate. 

„Aici este foarte clar. Nu vor merge (n.r. – banii împrumutați) în consum și aici nu există dezbatere la nivelul clasei politice sau societății, că împrumuturile pentru investiții nu sunt bune. Mai mult, noi oricum ne împrumutam pentru a investi în România. Avem nevoie de autostrăzi, de spitale, de școli, iar împrumuturile pe care le facem, prin PNRR, sunt la o dobândă mult mai mică, la aproape 0%. Dobânda la care se împrumută Spania, Germania, Italia, țările din zona euro…

Partea importantă este că investim foarte mult într-un termen foarte scurt, ceea ce înseamnă și pentru economia României să poată să folosească aceste resurse 29,2 miliarde de euro fără să creeze dezechilibre. Aceasta este partea bună a acestui proiect, că toate aceste investiții se termină în 2026″, a mai transmis premierul în cadrul ședinței de la Palatul Victoria.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW