Florin Spătaru: Ministerul Economiei a respectat calendarul Comisiei Europene

Am reușit să finalizăm prima etapă a preselecției de proiecte pentru microelectronică IPCEI-MECT. A fost un efort susținut din partea colegilor din Ministerul Economiei, iar în urma evaluării au fost admise intermediar 9 aplicații pentru potențiali participanți direcți și 37 de aplicații pentru potențiali participanți indirecți”, a anunțat Florin Spătaru, ministrul economiei.

În data de 7 februarie 2022, ora 10:00, s-a încheiat perioada de transmitere a aplicațiilor pentru procesul de preselecție la Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor, fiind înregistrate 10 aplicații pentru potențiali participanți direcți și 38 de aplicații pentru potențiali participanți indirecți. În urma evaluării și procesării răspunsurilor la solicitările de clarificare, echipa din cadrul Ministerului Economiei a reușit să analizeze aplicațiile, astfel încât să fie respectate termenele stabilite de calendarul impus de Comisia Europeană.

Astfel, în cadrul procesului de evaluare a aplicațiilor înregistrate, a fost finalizată Etapa I, de verificare a conformității administrative și a eligibilității potențialilor participanți direcți și indirecți și a proiectului, iar rezultatele au fost comunicate fiecărui participant. Au fost admise intermediar 9 aplicații pentru potențiali participanți direcți și 37 de aplicații pentru potențiali participanți indirecți. Etapa următoare constă în evaluarea tehnică și financiară pentru cele 9 aplicații admise pentru potențialii participanți direcți și rezultatul final atât pentru potențialii participanți direcți, cât și indirecți.

Ministerul Economiei derulează procesul de preselecție conform graficului stabilit. În data de 25 februarie a.c. va fi transmisă notificarea Comisiei Europene cu privire la potențialii participanți admiși în urma procesului de preselecție.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW