12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Fondatorul Huawei: „SUA a subestimat Huawei”

Ren Zhengfei, fondatorul Huawei, a declarat că SUA „subestimează” puterea și influența gigantului chinez de telecomunicații – Huawei, făcând ca un conflict să fie inevitabil. Acesta a mai transmis că firma este pe deplin pregătită să înfrunte aceste interdicții fără ca planurile 5G să fie afectate.

„Practicile curente ale politicienilor americani subestimează puterea Huawei”, a transmis Ren Zhengfei jurnaliștilor chinezi. „Tehnologia 5G a Huawei nu va fi absolut deloc afectată. În ceea ce le privește, multe alte companii nu vor putea să surclaseze Huawei în următorii doi sau chiar trei ani tocmai pentru că ne-am sacrificat pe noi înșine și familiile noastre pentru idealul nostru, pentru a sta în fruntea lumii. Pentru a ajunge la acest ideal, mai devreme sau mai târziu va exista un conflict cu SUA”.

„Nu putem fi izolați de restul lumii”, a mai adăugat acesta.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, a devenit un punct focal într-un război comercial prelungit apărut între cele două mari economii ale lumii.

Statele Unite au lucrat în direcția contracarării ambițiilor globale ale companiei, pe care le consideră o amenințare la adresa securității naționale pentru „alte națiuni”.

Reprezentantul Chinei în Uniunea Europeană, Zhang Ming, a catalogat acțiunile SUA drept „un comportament greșit” , îndreptat împotriva Huawei, adăugând că „va exista un răspuns pe măsură”.

Întrebat pentru cât timp s-ar putea confrunta Huawei cu aceste vremuri dificile, Ren a răspuns „poate că ar trebui să îi adresezi lui Trump această întrebare”.

Serviciile americane de informații suspectează armata chineză de a oferi sprijin Huawei și că echipamentele sale ar putea oferi Beijingului informații vitale pentru alte state – fapt stipulat de legea chineză care impune societăților să coopereze cu guvernul în probleme de securitate națională. Drept urmare, SUA a sugerat aliaților să respingă tehnologia Huawei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW