Forumul economic mondial de la Davos a fost în cele din urmă amânat

Forumul economic de la Davos (WEF), care trebuia să se desfășoare în perioada 17-21 ianuarie, a fost amânat până la primăvară, din cauza pericolului pe care-l poate reprezenta, în condițiile pandemiei de Covid-19, pentru cei prezenți la el, dar și de teama propagării noii variante, Omicron, au anunțat organizatorii într-un comunicat.

În discuții anterioare fusese luată în discuție varianta virtuală a reuniunii, mulți dintre participanți dorind dezbaterea și formularea de soluții la probleme din cele mai urgente ale lumii, dar și la această formulă s-a renunțat. În explicațiile date pentru amânare, organizatorii au invocat rapida transmisibilitate a variantei Omicron. ”Sănătatea și securitatea tuturor celor implicați în întâlniri fizice directe – delegați, colaboratori, comunitatea gazdă – au întotdeauna prioritate pentru acest Forum”, s-a precizat în comunicatul dat publicității.

Klaus Schvab, fondatorul și președintele WEF, a depus mari eforturi pentru a fi acceptată măcar formula unei conferințe virtuale. Dar Elveția a intensificat mult în ultima vreme restricțiile sanitare pentru a scurta valul 5 al pandemiei Covid, dar și pentru a limita, în măsura în care este posibil, răspândirea noii variante Omicron.


- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW