Francis Ford Coppola, proiect pentru o producţie grandioasă: Megalopolis

Celebrul cineast american Francis Ford Coppola, creator al unor mega-producţii precum Apocalypse Now şi The Godfather, intenţionează să reînceapă lucrul la un proiect mai vechi al său, Megalopolis, în toamna lui 2022, potrivit Le Figaro şi AFP.

Regizorul lucrează la acest proiect de 20 de ani, dar a trebuit să întrerupă din cauza atentatelor din 11 septembrie (acţiunea este centrată asupra oraşului New York).

Megalopolis are în prim-plan figura unui arhitect care visează să creeze un New York utopic, dar se confruntă cu opoziţia primarului oraşului.

În timp ce în Apocalypse Now, un film-şoc despre război, trece de la conflictele psihologice la realitatea brută, alcătuind o realizare care te îndeamnă la reflecţie – confruntarea finală dintre Willard şi Kurtz fiind colosală, printre cele mai reuşite duete din istoria filmului –, iar în The Godfather a creat probabil cea mai faimoasă serie de filme dedicate mafiei, Megalopolis este ceva între genul SF şi producţie grandioasă dedicată Antichităţii.

Din distribuţie ar putea face parte nume mari precum Forest Whitaker, Jon Voight, Michelle Pfeiffer şi Jessica Lange.

Inepuizabil, Coppola a declarat pentru Deadline că este ”acelaşi ca acum 20 sau 40 de ani (…). Am aceeaşi dorinţă de a face un film de vis, chiar dacă trebuie să pun la bătaie propria avere pentru asta. Sunt capabil să cheltuiesc 100 de milioane de dolari dacă trebuie. Nu îmi doresc neapărat asta, dar dacă va trebui, o voi face”.

La 82 de ani, Coppola doreşte nu doar să ne arate că are acelaşi crez, dar că a înţeles o lecţie pe care mulţi dintre contemporanii săi au ratat-o: atunci când ai misiunea de a crea o capodoperă pe care să o laşi pentru posteritate, niciun sacrificiu nu e prea mic. Alţii doresc doar să-şi vadă numele alăturat unui premiu.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW