La capătul a 10 luni de dezbateri, cei cinci magistrați francezi ai Tribunalului din Paris, renumiți pentru profesionalismul lor, au pronunțat sentințele împotriva celor 20 de acuzați, între care șase în contumacie. Pedepsele merg de la doi ani închisoare până la închisoare pe viață.
Salah Abdeslam, principalul acuzat în acest proces, a fost condamnat la închisoare pe viață, a anunțat procurorul general al Parisului, Rémy Heitz. Niciunul din cei 13 acuzați prezenți sau din acuzații absenți nu a făcut apel împotriva sentințelor, acestea rămânând definitive. S-a aflat de asemenea, dintr-un comunicat oficial, că nici procurorul național antiterorist și nici procurorul general de pe lângă Curtea de Apel din Paris nu au făcut apel împotriva sentințelor date. Din motive exclusiv personale, principalul acuzat în viață, Salah Abdeslam, a renunțat la a mai face apel, constatând că el se resemnează.
În cele zece luni de dezbateri, singurul membru al comandoului jihadist, Salah Abdeslam, rămas în viață după atentatele din Paris, soldate cu 130 de morți și mai multe sute de răniți, a explicat că a renunțat la a declanșa centura cu exploziv în timpul atacului din motve de ”umanitate”. Numai că au existat probe că vesta sa antiglonț nu era funcțională, ceea ce a pus serios în cauză declarațiile sale. Ca atare, tribunalul l-a recunoscut drept ”coautor” la o ”scenă unică de crimă”: la Stade de France, la terasele pariziene mitraliate de membri ai comandoului și la drama din sala Bataclan. După verdict, avocații lui Salah Abdeslam au deplorat decizia de a-l condamna la închisoare pe viață, considerând-o ”nedreaptă”, întrucât el primește aceeași pedeapsă ca aceea pronunțată contra lui Oussama Attar, cel ce a comandat atentatele din 13 noiembrie 2015.